Klaipėdos politikų posėdžiai – per atstumą

Politika

Klaipėdos politikai ir po vasaros atostogų negrįš į posėdžių salę – dauguma posėdžių vėl vyksta nuotoliniu būdu.

Rugpjūtį Klaipėdos miesto tarybos nariai įprastai atostogavo, tad nebuvo organizuojami jokie komitetų posėdžiai. Tiesa, neeilinis miesto tarybos posėdis vyko rugpjūčio 31 dieną, kai buvo svarstomas vienintelis klausimas dėl Klaipėdos mero pavaduotojo Arūno Barbšio atleidimo.

Rugsėjo pabaigoje posėdžiausiantys Klaipėdos miesto tarybos nariai į posėdžių salę veikiausiai nesusirinks. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Pirmieji po atostogų į karantino lygį trečiadienį sugrįžo Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai posėdžiauti surinks į miesto rotušę, o Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdis vyks nuotoliniu būdu.

Kitą savaitę taip posėdžiaus ir Miesto plėtros ir strateginio planavimo nei Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai. Antradienį Kontrolės komiteto posėdis vyko gyvai – į rotušės posėdžių salę susirinko ne tik politikai, bet ir sukviesti Klaipėdos savivaldybės valdomų bendrovių atstovai,

Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus aiškino, jog posėdžiai nuotoliniu būdu, kaip ir per karantiną, organizuojami, nes tokia yra Valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu patvirtinta rekomendacija. Rugpjūčio 31 dienos sprendime nurodoma, kad nuo rugsėjo 1-osios valstybės ir savivaldybių institucijos posėdžiai, pasitarimai, susirinkimai pagal galimybes turėtų būti organizuojami nuotoliniu būdu, o jei jie organizuojami gyvai, jų metu būtina dėvėti nosį ir veidą dengiančias apsaugos priemones.

„Rekomendacija yra pakankamai aiški, o mes turime galimybes posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu, todėl ir laikomės tokios rekomendacijos. Komitetai patys apsisprendžia, kaip turi vykti jų posėdžiai, bet didžioji dalis jų vyks nuotoliniu būdu“, – teigė M.Vitkus.

Anot jo, šiuo metu svarstoma, jog ir miesto tarybos posėdis rugsėjo pabaigoje vyktų nuotoliniu būdu. Sprendimas bus priimtas kitą savaitę, kai bus pasirašytas potvarkis dėl miesto tarybos posėdžio sušaukimo.

Visi nuotoliniu būdu vyksiantys posėdžiai, kaip tapo įprasta, bus transliuojami Klaipėdos savivaldybės „YouTube“ kanale.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Politika

Prisiekė naujas Klaipėdos miesto tarybos narys

Nuo ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma turi naują narį – priesaiką davė Ramūnas Mika, pakeičiantis mandato atsisakiusį Steponą Venckų, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This