Eismo ribojimai Baltijos prospekte – iki Kalėdų

Miestas, Svarbu

Pirmieji eismo ribojimai Baltijos prospekte, susiję su pagrindinės uostamiesčio žiedinės sankryžos rekonstrukcija, prasidės jau kitą savaitę. Dalis Baltijos prospekto bus uždaryta iki pat Kalėdų, nepatogumų veikiausiai patirs ir pėstieji.

Oro grupės nuotr.

Eismo organizavimo schema ketvirtadienį buvo pristatyta Saugaus eismo komisijos posėdyje. Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinę sankryžą į estakadą rekonstruojančios bendrovės „Kauno tiltai“ statinio statybos vadovas Aurimas Garbačiauskas aiškino, jog bus uždaryta kairioji Baltijos prospekto pusė, važiuojant nuo Šilutės plento. Eismas bus draudžiamas Baltijos prospekto ruože nuo žiedinės sankryžos iki pirmojo apsisukimo skiriamojoje juostoje. Nurodoma, jog eismas bus nukreipiamas dešiniąja Baltijos prospekto puse, joje suformuojant keturias eismo juostas – po dvi į abi puses.

Dėl šilumos tinklų rekonstrukcijos negalime neuždaryti eismo. Šiuos darbus darysime per du etapus, kad nereikėtų visiškai uždaryti viso Baltijos prospekto, nes suprantame, kad tai būtų labai nepatogu. Tačiau jei viskas pavyks kairėje pusėje, tai šiemet uždarysime ir dešinę pusę. Tai planuojame padaryti per 1-3 mėnesius, kad iki Kalėdų galėtume sutvarkyti abi Baltijos prospekto puses“, – kalbėjo A. Garbačiauskas.

Jo teigimu, kai eismas bus uždarytas, tose Baltijos prospekto dalyse planuojama rekonstruoti šilumos tinklus ir sumontuoti estakados konstrukcijas, sutvarkyti gatvės dangą.

Eismo uždarymui norime pradėti ruoštis kitą savaitę, atitinkamai dažyti gatvę“, – teigė A. Garbačiauskas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis paprašė, jog būtų įvardyta konkreti eismo uždarymo data, nes apie eismo pokyčius būtina kuo operatyviau informuoti visuomenę. A. Garbačiauskas pažadėjo, jog tikslią datą pasakys rytoj, penktadienį.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys teiravosi, ar įmanoma visus numatytus darbus padaryti kuo greičiau, kad važiuojamoji dalis būtų uždaryta kuo trumpiau.

„Rekonstruojant šilumos tinklus, reikia pakloti tokį gelžbetoninį lovį. Neuždarius gatvės tikrai nepavyks padaryti numatytų darbų. Galima būtų uždarinėti gatvę trumpesniais ruožais, bet tai neduotų jokios naudos. Žinome šį transporto mazgą, jo svarbą, patys juo važiuojame, todėl stengsimės, kad eismas būtų vėl atidarytas kuo greičiau“, – žadėjo A. Garbačiauskas.

Jis informavo, jog Baltijos prospekte ne tik bus uždaromas eismas, bet ir išjungtas pėsčiųjų perėjos šviesoforas, esantis rekonstruojamojoje dalyje. Numatoma, jog po rekonstrukcijos šviesoforo išvis neliks, nes jis stovi ant naujos važiuojamosios dalies.

O kaip pėstiesiems reikės pereiti gatvę? Turite pasistengti, kad šviesoforas veiktų, pasitarkite su „Gatvių apšvietimu“ ir raskite sprendimą“, – nurodė G. Neniškis.

Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija į estakadą vyks ilgiau nei dvejus metus ir kainuos 30,5 mln. eurų.

4 Comments

  1. Anonimas

    Ar nereikėjo pradėti nuo Statybininkų g. pratęsimo iki LEZ darbų?

    Reply
  2. Antanas

    Pirmiausia reikėjo sutvarkyti Rimkų amžina pervažos problema,padaryti statybininkų gatvės tęsinį iki Palangos plento,o tada imtis Baltijos žiedo.Oi bus haosas jaučia Klaipėda.

    Reply
  3. Klausimas

    Iki kurių Kalėdų?

    Reply
    • Anonimas

      2021

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baltijos žiedo rekonstrukcija per minutę

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad buvo baigti Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai ir jau ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This