„Lidl“ parduotuvėje susižalojusiai moteriai – nemalonumai ir teisme

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdoje esančiame „Lidl“ prekybos centre susižalojusios moters teisybės paieškos baigėsi tuo, kad ji parduotuvę valdančiai bendrovei dar ir liks skolinga.

Teismas pripažino, jog „Lidl Lietuva” nesiėmė visų priemonių, kad jos valdomoje parduotuvėje neįvyktų incidentas, kurio metu susižalojo moteris. Martyno Vainoriaus nuotr.

Neringiškė Meilė Berletienė Klaipėdoje, Taikos prospekte esančioje „Lidl“ parduotuvėje susižalojo 2018 metų lapkritį. Moteris teigė, jog prekybos centre dairėsi į aukštai lentynoje sudėtas prekes ir nepastebėjo ant grindų išpiltos didelės skalbiklio balos. Joje ji paslydo, pargriuvo ir, anot moters, pakankamai sunkiai susižalojo.

Moteris turi kavinę Juodkrantėje, todėl esą dėl patirtų susižalojimų negalėjo dirbti, tad negavo nemažai pajamų. Ieškinys, kuriuo ji iš parduotuvę valdančios bendrovės „Lidl Lietuva“ siekė prisiteisti turtinę ir neturtinę žalą, Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus pasiekė prieš metus.

Moteris įvardijo, jog turtinė ir neturtinė žala, kurią turi atlyginti „Lidl Lietuva“, siekia 15 tūkst. eurų.

„Tikrai galėjome susitarti ir nebūtų buvę jokių teismų. Tačiau bendrovės atstovai viską vilkino, gal tikėjosi, kad nuleisiu rankas ar pamiršiu. Kai siūlėme taikų susitarimą, ta suma siekė 7-8 tūkst. eurų, bet jokio žmogiškumo, jokios pagarbos nei man, nei mano advokatui. Todėl ir esame teisme. Kodėl turiu prisiimti išlaidas, kurias realiai man padarė „Lidl“? – retoriškai klausė M. Berletienė, kai „Atvira Klaipėda“ ją kalbino prieš metus.

Ieškinyje buvo nurodyta, jog atsakovė turėtų atlyginti 1500 eurų neturtinės žalos, beveik 11 tūkst. eurų negautų M. Berletienės pajamų bei kiek daugiau nei 700 eurų už sugadintus rūbus.

Teismui beveik baigiant bylos nagrinėjimą, ieškovė savo ieškinį patikslino ir jį sumažino kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų, nes perskaičiavo savo negautas pajamas.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėja Justė Visakavičienė ketvirtadienį paskelbė sprendimą, kuriuo iš esmės pripažinta, jog parduotuvė nesiėmė visų priemonių, kad neįvyktų incidentas, tačiau nustatė, jog „Lidl Lietuva“ ieškovei turi atlyginti tik 1000 eurų neturtinę žalą bei 223 eurus bylinėjimo išlaidas. Ieškinio dalį, kurioje prašyta atlyginti turtinę žalą – padengti negautas pajamas bei sumokėti už sugadintus rūbus – teismas atmetė, nes pritrūko įrodymų, pagrindžiančių patirtą žalą ir jos dydį. Be to, teismas nusprendė, kad M. Berletienė bendrovei „Lidl Lietuva“ turi atlyginti daugiau nei 3000 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Toks sprendimas aiškinamas tuo, kad ieškinys patenkintas tik iš dalies, tad bylinėjimosi išlaidos priteistos ieškovei proporcingai teismo patenkintų reikalavimų daliai, o atsakovei – proporcingai teismo atmestų ieškinio reikalavimų daliai. Todėl M. Berletienei iš parduotuvę valdančios bendrovės teismas priteisė 223,65 Eur, o bendrovei iš moters – 3117,36 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

12 Comments

  1. Anonimas

    Pritariu teismo sprendimu

    Reply
  2. Juozas

    Pamatysiu parduotuvej bala, tai butinai ilipsiu ir suvaidinsiu paslydusi ir nukrisiu…o ka teismas pripazista kad parduotuve nesieme visu… Taip paprastai galima uzsidirbti…

    Reply
  3. Nija

    Ale pas ,,nukentėjusiąją,, toks noras šitiek tūkstančių prisiteisti iš LIDL! Iš šalies tai juokinga. Būtų iš pradžių susitarusi nors kokį tūkstantį ar šiek tiek daugiau, bet godumas virš visko! Teisingumas triumfuoja!

    Reply
  4. Nijole

    Kaip ta apranga už 700eu galejo taip susigadinti griuvant?

    Reply
  5. advokatė

    Sprendimas vargu ar keisis jeigu apskųs. Tada mokėti už savo bei priešingos pusės advokato darbą reikės. Manau didelės sumos reikalaudama labai rzikavo.

    Reply
  6. advokatė

    Sprendimas vargu ar keisis jeigu apskųs. Tada mokėti už savo bei priešingos pusės advokato darbą reikės. Manau didelės sumos reikalaudama labai rzikavo.

    Reply
  7. Pašalietis

    Realiai ir protingai advokato darbas tokio sudėtingumo byloje turėjo kainuoti dvigubai mažiau. Net neabejoju, kad aukštesnės instancijos teisme sprendimas šiuo klausimu bus pakeistas.

    Reply
  8. Marija

    Visais laikais apetitas pinigams buvo besaikis. Tad dievulis pastate ja į vietą.

    Reply
  9. Arnas

    Dar ne tiek reikėjo priskaičiuoti tai nesąžiningai kavinės savininkei, daug žmonių nuskriaudusi šita ponia.

    Reply
  10. vigis

    dar vienas įrodymas, kad teisingumas yra brangus dalykėlis. Teismai ne vykdo teisingumą , o teisingumą parduoda per aukcijoną. Dalyvaudamas aukcione turi pasverti savo ir konkurento finansinius pajėgumus

    Reply
  11. Tadas

    Čia greičiausiai igyvendinimas G.Nausėdos gerovės valstybės planas ???

    Reply
  12. V

    Smagu kai tokias teismas pastato į vietą!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This