Malūno parko bendruomenės renginyje – laisvės, meilės ir taikos idėjos

Kultūra

Rugsėjo 12 d. Malūno parke („Sendvario” progimnazijos stadione) nuo vidurdienio iki vakaro vyks Malūno parko bendruomenių diena. Šiuo renginiu Sonatos ir Henriko Žižių įkurtos „Gluosnių kūrybinės dirbtuvės” pradeda renginių ciklą kodiniu pavadinimu „Imagine”.

„Imagine” – tai legendinės Džono Lenono (John Lennon) ir grupės „The Beatles” dainos pavadinimas. Esminiai jos žodžiai – taika, meilė, laisvė tapo svarbiausiomis hipių judėjimo idėjomis ir visais laikais  yra aktualūs, svarbūs kuriantiems žmonėms. Šiais metais laisvės, demokratijos, nepriklausomybės idėjos ypač aktualios, jos tarsi sklando, virpa ore, prasiverždamos ir madose, ir politiniuose, socialiniuose įvykiuose. Kaip dainavo „bitlai”, „viskas, ko jums reikia, – tai meilė” („all you need is love”). Meilės reikia įvairių poreikių ir amžiaus žmonėms, ji yra bendruomeniškumo pagrindas”, – įsitikinę Sonata ir Henrikas Žižiai, antrus metus organizuojantys hipiškos dvasios Malūno bendruomenės dienos renginį.

Žižiai jau daug metų kviečia klaipėdiečius originaliai švęsti Džono Lenono gimtadienį, o šiemet jie organizuoja renginių ciklą ir ragina ne tik kūrybiškai pasiruošti išskirtiniam kultinio atlikėjo 80-mečio vakarėliui, bet kūrybiškai nuspalvinti savo kasdienybę.

„Malūno bendruomenės dienos renginys bus graži įžanga, impulsas kūrybiškumui prasiveržti, o vėliau jį atskleisti kviesime į Gluosnių kūrybines dirbtuves, kurios vyks nuo rugsėjo 14 iki spalio 9 dienos. Spalio 10-ąją, Dž. Lenono gimtadienio dieną, pristatysime spalvingus kūrybinių dirbtuvių rezultatus ir šėlsime „bitliškos” muzikos vakarėlyje”, – pranešime žiniasklaidai anonsuoja renginių ciklą S. ir H. Žižiai.

Organizatoriai pasidžiaugė, kad antrus metus rengiamas Malūno bendruomenės dienos renginys jau turi savitą stilių. „Tai bendruomenės šventė, kurioje aktyviausiai dalyvauja aplinkinių rajonų gyventojai. Mūsų tikslas – suburti skirtingas kartas, kad jų atstovai bendrautų ir dalintųsi savo žiniomis, patirtimi, kūryba, entuziazmu. Labai didžiuojamės, kad „Sendvario” progimnazijos bendruomenė, kurioje gimė šio renginio idėja, tapo aktyviais mūsų partneriais organizuojant laisvos, kūrybiškos dvasios šventę”, – sakė S. Žižienė.

Pasak pašnekovės, Malūno bendruomenės dienos renginio erdvė bus skirta  bendruomenės nariams pristatyti savo kūrybą, rankų darbo dirbinius, o kartu ir ko nors naujo išmokti, susipažinti su įvairiomis kūrybinėmis veiklomis.

„Labai džiaugiamės, kad organizuoti šias veiklas mums jau padeda „Gluosnių kūrybinių dirbtuvių” absolventai, sėkmingai plėtojantys savo kūrybinius verslus. Renginio dalyvius skatiname  jaustis laisvai, improvizuoti, apsirengti spalvingais 70-ųjų stiliaus drabužiais. Bus daromos fotosesijos, o stilingiausi ir išradingiausi bus apdovanoti asmeninėmis profesionaliomis fotosesijomis”, – žadėjo S. Žižienė.

Pasak organizatorių, šeštadienį, nuo 12 iki 18 val., „Sendvario” progimanazijos stadione veiks  tekstilės dirbtuvės, kuriose bus galima atsinaujinti, pagyvinti savo drabužius hipiškais akcentais, vyks vilnos vėlimo pamokėlės, bus pinamos draugystės apyrankės, kuriami galvos papuošalai, vyks laimės akmenėlių su vilna edukacija, bus eksponuojamos gamtos objektų instaliacijos. Veiks ir uniformų turgelis, „steam” menų kampelis. Bus paišomi veideliai, „Grožio akademijoje” atskleidžiamos veido priežiūros paslaptys.

Taip pat renginio dalyviams bus pasiūlytos įvairios aktyvios, sportinės veiklos. Vyks sunkiosios atletikos, karatė, aerobikos pristatymai, golfo rungtys, bus pastatytas labirintas orientaciniam sportui.

15 val. visus Malūno bendruomenės dienos dalyvius organizatoriai pakvies sukurti bendrą šokį. Jo metu žmonės sustos  į Taikos ženklo figūrą, kuri bus fiksuojama iš viršaus.

Nuo 15.30 val. renginio dalyvius autorinėmis dainomis ir muzika džiugins atlikėja YEVA Deli, „Poezijos medžiotojai”, Jonas Baltokas ir JieDU.

Po spalvingo Malūnų bendruomenės dienos renginio klaipėdiečius, kuriems artima „hipiška” pasaulėžiūra, S. ir H. Žižiai kviečia į „Gluosnių kūrybines dirbtuves”.

„Šiose dirbtuvėse kursime kostiumus „bitlišku” stiliumi ir atributiką su gėlių vaikų, meilės, laisvės ženklais, rengsime muzikinius pasirodymus, vyks fotografijos ir videosesijos.  Užsiėmimai vyks „Gluosnių kūrybinėse dirbtuvėse” (Daržų g. 1 / Šaltkalvių g. 3), „Apeirono teatre”, Kultūrų komunikacijų centre ir kitose senamiesčio erdvėse. Pasiruošti Dž. Lenono gimtadieniui ketiname suburti platų ir įvairų klaipėdiečių ratą, ypač kviečiame jaunuolius, kurie nori praplėsti savo muzikinį akiratį ir išbandyti drabužių dizaino, tekstilės, fotografijos, vaizdo, muzikos  sritis, kurias galbūt ketina ateityje studijuoti”, – kvietė S. ir H. Žižiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Malūno parke statomi spąstai bebrams

Klaipėdiečiams socialiniuose tinkluose dalinantis bebrų nugraužtų medžių vaizdais Malūno parke, savivaldybė praneša, jog imasi šių gyvūnų sutramdymo. Ties tvenkiniu šiuo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Miestas

Sutvarkytas Malūno parkas

Klaipėdoje sutvarkyta dar viena viešoji erdvė – Malūno parkas, anksčiau vadintas Trinyčių vardu. Dviem etapais vykdyti jo sutvarkymo darbai iš ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This