Policija moteriai skyrė baudą už greičio viršijimą, nors automobilis buvo servise

Transportas

Klaipėdos apygardos teismas paliko nepakeistą Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teismo nutarimą administracinėje byloje, kurioje moteriai skirta bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas, nors pažeidimo padarymo dieną jos automobilis buvo priduotas į autoservisą.

Klaipėdos apygardos teismas paliko nepakeistą Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teismo nutarimą administracinėje byloje, Martyno Vainoriaus nuotr.

Byloje nustatyta, kad Klaipėdos policijos tarnybos specialisto nutarimu moteris buvo nubausta už tai, kad ji magistraliniame kelyje Klaipėda – Liepoja, vairuodama transporto priemonę, esant nustatytam 70 km/h važiavimo greičiui, važiavo 128 km/h greičiu. Moteriai paskirta 500 eurų bauda bei administracinio poveikio priemonė – specialiosios teisės vairuoti transporto priemones atėmimas trims mėnesiams.

Moteris pateikė teismui skundą ir nurodė, kad dieną prieš pažeidimą ji atidavė remontuoti savo automobilį į autoservisą ir atgavo jį tik po 3 dienų. Šias aplinkybes patvirtino automobilio remonto užsakymo paraiška, išrašyta sąskaita faktūra bei grynųjų pinigų priėmimo aktas. Administracinio nusižengimo padarymo laikotarpiu automobilis, kuriuo padarytas administracinis nusižengimas, buvo autoserviso savininko žinioje, todėl moteris gali tik spėlioti, kada ir kam jis leido pasinaudoti remontui perduotu automobiliu. Moteris teigė nepadariusi nusižengimo, už kurio padarymą yra pripažinta nubausta..

Autoserviso savininkas teismo posėdžio metu patvirtino, kad moteris tikrai buvo perdavusi suremontuoti automobilį ir jis jai buvo grąžintas maždaug po trijų dienų. Kol automobilis buvo perduotas remontuoti, juo į oro uostą važiavo kitas asmuo. Paprastai autoservise yra pakaitinis automobilis, tačiau tuo metu tokio automobilio neturėjo. Kadangi moters automobilis buvo suremontuotas, jį perdavė laikinai vairuoti klientei – kitos valstybės pilietei.

Teismas, vadovaudamasis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo praktika, nurodė, kad asmens kaltumas administracinio nusižengimo bylose gali būti konstatuotas, kai, ištyrus proceso metu surinktus įrodymus, nelieka jokios protingos abejonės, kad traukiamas atsakomybėn asmuo padarė veiką, už kurią turi būti skiriama nuobauda. Institucija, surašiusi protokolą ir skundžiamą nutarimą, nagrinėjamoje byloje abejonių dėl administracinėn atsakomybėn patraukto asmens kaltės nepanaikino.

Todėl teismas, įvertinęs moters gynybinę poziciją (alibi) ir ją patvirtinančius byloje esančius įrodymus, padarė išvadą, kad pažeidimo, užfiksuoto mobilaus greičio matuokliu magistraliniame kelyje Klaipėda – Liepoja, ji nepadarė, nes automobilis tuo metu nebuvo jos žinioje, o pažeidimą padarė kitas, bylos nagrinėjimo metu nenustatytas asmuo.

Teismas moters skundą tenkino, panaikino Klaipėdos policijos tarnybos specialisto nutarimą ir administracinio nusižengimo teiseną nutraukė.

Klaipėdos policijos tarnyba Klaipėdos apygardos teismui pateikė skundą dėl šio nutarimo, tačiau apeliacinė instancija savo neskundžiama nutartimi Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo nepakeitė.

1 Comment

  1. Vaje

    Gudriai išsuko, pasidalinkit kontaktais šio genijaus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Veidai

Palangiškė atlikėja Justė pataria jaunimui nebijoti rizikuoti

Kai baigus dvyliktą klasę palangiškei Justei teko rinktis savo ateities kelią, sudėtinga nebuvo. Vidinė nuojauta pakuždėjo, kur save realizuoti, tad ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This