Uosto kapitonas išlydėtas į užtarnautą poilsį

Uostas ir jūra

Pirmadienis, rugsėjo 14-oji, Klaipėdos uosto kapitonui Adomui Aleknai paskutinė darbo diena – aštuonerius metus atidavęs ypatingai atsakingam darbui, kapitonas pasirinko naują gyvenimo etapą. Tarp daugybės iššūkių kapitono darbe – į uostą įvestas vienas didžiausių konteinerinių laivų pasaulyje. Uosto direkcijoje A. Alekna dirbo nuo 2005 metų.

Uosto kapitonui Adomui Aleknai už tarnybą dėkojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius. Algis Latakas. Uosto direkcijos nuotr.

„Buvo labai malonu dirbti su šiuo kolektyvu ir džiaugiuosi, kad tiek daug padaryta uoste. Prieš penkioliką metų galėjome tik svajoti apie tokių parametrų laivus, kokie dabar atplaukia į uostą ir apie tokį laivybos intensyvumą. Bendras visų Uosto direkcijos padalinių darbas davė įspūdingų rezultatų ir tikiu, kad ateityje atlikti visi numatyti uosto tobulinimo darbai dar labiau sustiprins mūsų uosto konkurencingumą. Linkiu visiems sėkmingų darbų“, – atsisveikindamas su Uosto direkcijos kolektyvu sakė į pensiją išeinantis Uosto kapitonas A. Alekna.

Pasak Uosto direkcijos pranešimo, per aštuonerius metus, kai uosto kapitonu buvo A. Alekna, Klaipėdos uoste įvyko esminių permainų – uostas atsivėrė milžiniškiems laivams, uostą išgilinus iki 15 m, pasiekus 13,8 m grimzlę. Pirmą kartą per visą uosto istoriją į Klaipėdą saugiai buvo priimtas vienas didžiausių konteinerinių laivų pasaulyje – 400 m. ilgio ir 59 m pločio laivas „MSC Ingy“. Šiais metais Klaipėdos uostas žengė dar vieną žingsnį – tapo vienu iš nedaugelio Europos jūrų uostų, kur laivus locmanai gali vesti ir nuotoliniu būdu.

„Mūsų kolektyvas ir visa uosto bendruomenė nuoširdžiai dėkoja svarbiausiam žmogui uoste – kapitonui Adomui Aleknai, kuris labai daug savo laiko atidavė šiam darbui ir čia paliko gilų pėdsaką bei didelę dalį savęs. Per tą laikotarpį padaryta išties labai daug. Bandžiau suskaičiuoti, kiek jis kartu su komanda,iš viso įvedė į uostą laivų – ir tai yra apie 100 tūkstančių. Kad ir kaip nenorėjome atsisveikinti su kapitonu, tačiau įkalbėti toliau likti darbe, gaila, bet nepavyko Ačiū už visus sprendimus ir viską, kas padaryta šiuo laikotarpiu. Linkime kapitonui didelės sėkmės, sveikatos ir atrasti gyvenime dar daug gražių dalykų“, – uosto kapitonui dėkojo Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

 A. Alekna 25 metus dirbo AB „Lietuvos jūrų laivininkystė“ ir 25 metus plaukiojo į jūrą, iš jų 13 metų dirbo kapitonu. Uosto direkcijoje A. Alekna dirbo nuo 2005 metų rudens, ėjo uosto kapitono pirmojo pavaduotojo bei Laivų eismo tarnybos viršininko pareigas. Vėliau tapo uosto kapitonu.

 A. Alekna – ketvirtasis nepriklausomos Lietuvos uosto kapitonas. Jo pirmtakai – Liudvikas Stulpinas, Nikolajus Severinčikas, Viktoras Lukoševičius.

 Nuo šiol laikinai Klaipėdos uosto kapitono pareigas eis Uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This