Fiksuotas 10-asis COVID-19 atvejis, susijęs su „Klaipėdos energija”

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 11 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, vienas jų – Klaipėdos apskrityje.

Klaipėdoje praėjusią parą registruotas atvejis siejamas su židiniu „Klaipėdos energijoje“. Tai jau 10-asis susijęs atvejis.

Bendrovės duomenimis, iki antradienio koronaviruso infekcija buvo patvirtinta šešiems jos darbuotojams. Du atvejai nustatyti pavieniams asmenims, o likusieji – bendrovėje dirbantiems tų pačių šeimų nariams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi darbuotojai, kuriems buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija, yra saviizoliacijoje namuose, jiems neprireikė stacionarios medicininės pagalbos. Du iš jų nejaučia jokių ligos simptomų, net nebuvo pakilusi temperatūra. Vadovaujantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų rekomendacijomis,  laukiama kol praeis būtinas 14 dienų terminas ir jiems bus atliktas pakartotinis testas.

Be minėtų 6 sergančių „Klaipėdos energijos“ darbuotojų dar 16 jų kolegų, turėjusių tiesioginį kontaktą, yra saviizoliacijoje.

Nuo pirmojo bendrovėje nustatyto COVID-19 atvejo jau praėjo dvi savaitės ir septyniems neužsikrėtusiems, bet saviizoliacijoje buvusiems, darbuotojams įmonės sąskaita atliktas pakartotinis tyrimas. Jo atsakymai bus žinomi trečiadienį. Jei testo rezultatai bus neigiami, specialistai galės grįžti į darbovietę.

Pagal bendrovės iš anksto pasiruoštą tvarką visos patalpos, kur dirbo ir lankėsi užsikrėtę asmenys, papildomai vėdinamos, dezinfekuojami paviršiai, darbo įrankiai, inventorius. Patekimas į AB „Klaipėdos energija“ padalinių patalpas yra kontroliuojamas termometrais, darbuotojams rekomenduojama dažniau matuotis temperatūrą, kad situacija dėl koronaviruso plitimo būtų nuolat stebima ir kontroliuojama.

„Klaipėdos energija“ administracija užtikrina, jog visi bendrovės padaliniai dirba įprastu ritmu. Klientų aptarnavimas Ryšininkų g. 11 Klaipėdoje nenutrauktas, tačiau rekomenduojama naudotis nuotoliniu aptarnavimu, E-paslaugomis. Lankantis Klientų aptarnavimo centre būtina dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, bendraujant laikytis saugaus atstumo”, – rašoma įmonės pranešime.

Šeši nauji susirgimo atvejai registruoti Kauno, trys –  Vilniaus ir dar vienas – Telšių apskrityse.

 NVSC duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 3397 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1202 asmenys, 59 jų – Klaipėdoje, 2094 – pasveiko.

1 Comment

  1. KE darbuotojas

    Dėkui Atvirai Klaipėdai už suteiktą informaciją.
    Energijos administracija savo darbuotojams jos neviešina

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This