Mobilieji greičio matuokliai Klaipėdos apskrities keliuose vėl dirba visu pajėgumu

Transportas

Atlikus visus privalomus mobiliųjų greičio matuoklių, vadinamųjų trikojų, metrologinius patikrinimus, prietaisai vėl dirba visu pajėgumu, – praneša Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Mobilusis greičio matuoklis. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Rugsėjo 12, 13 ir 14 dienomis uostamiesčio gatvėse ir Klaipėdos bei Kretingos rajonų keliuose jais buvo užfiksuota 2118 greičio viršijimo atvejų.

Klaipėdos kelių policija rugsėjo 7–13 dienomis Klaipėdos ir Plungės miestuose bei Klaipėdos ir Kretingos rajonuose nustatė neblaivumą šešiems vairuotojams. Dėl dviejų pradėti ikiteisminiai tyrimai – rugsėjo 9 d., apie 22.02 val., Plungėje., J. Tumo–Vaižganto g., sustabdyto automobilio 32 metų „Nissan“ vairuotojui, nustatytas 2,21 prom. neblaivumas, o rugsėjo 12 d., apie07.48 val., taip pat Plungėje., Tilžės g., sustabdyto automobilio „Volkswagen“ 36 metų vairuotojui nustatytas 1,82 prom. neblaivumas. Kitiems keturiems savaitgalį uostamiestyje įkliuvusiems įkaušusiems vairuotojams nustatytas girtumas  svyruoja nuo 1,35 iki 0,46 prom. Dar trys patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo.

Nustatyti ir penki vairuotojai, transporto priemones vairavę neturėdami tam teisės. 20-mečiui automobilio „Audi“ vairuotojui ji yra atimta už anksčiau įvykdytus pažeidimus. Klaipėdos rajone, kelyje Klaipėda-Kretinga, sustabdžius 47 metų motorolerio vairuotoją paaiškėjo, kad jis ne tik kad nėra įgijęs teisės vairuoti, bet ir motorolerio nėra įregistravęs, neapdraudęs privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir neatlikęs jam privalomosios techninės apžiūros.

Per savaitę Klaipėdos kelių policijos pareigūnai nustatė ir 401 kitą kelių eismo taisyklių pažeidimą. 163 vairuotojai kirto sankryžas degant draudžiamam šviesoforo signalui, 50 – nesustojo prie „Stop“ ženklo, esančio prie geležinkelio pervažų, 19 – neleistinai naudojosi mobiliaisiais įrenginiais, 14 – nesegėjo saugos diržų.

Kelių eismo taisykles pažeidė ir 11 dviratininkų. Vienas iš jų buvo neblaivus – rugsėjo 11 d., apie 1.20 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte, sustabdytai 20-metei  gimusiai paspirtuko vairuotojai nustatytas 0,5 prom. neblaivumas.

Rankiniu greičio matuokliu pareigūnai užfiksavo 18 greičio viršijimo atvejų. Iš jų du – kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau nei 50 km/h.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė nelegalių el. cigarečių skysčių pardavėją

Gruodžio 26 d. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, prie stovinčio automobilio BMW vyksta įtartina ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

ELTA

Vyriausybė pritarė KET pakeitimams, įtvirtinantiems reikalavimus el. paspirtukų vairuotojams

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos inicijuotiems kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimams, įtvirtinantiems elektrinių paspirtukų ir kitų mikrojudumo priemonių vairuotojams taikomus ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This