Nemokami pietūs Klaipėdos mokyklose – ne visiems pirmokams

Svarbu, Švietimas

Kol kas ne visi pirmokų ir priešmokyklinukų tėvai pasinaudojo galimybe savo vaikams ugdymo įstaigose parūpinti nemokamus pietus. Nors jie priklauso visiems pirmokams ir priešmokyklinukams, tėvai privalo pateikti prašymą, kad nemokamas maitinimas būtų skirtas.

Tėvams palikta teisė apsispręsti, ar jie nori, kad jų pirmokai ar priešmokyklinukai gautų nemokamą ugdymo įstaigų maistą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokius prašymus tėvai turėjo pateikti iki rugpjūčio 25 dienos. Tai buvo pagrindinė sąlyga, kad pirmokai ir priešmokyklinukai nemokamus pietus savo ugdymo įstaigose gautų nuo naujų mokslo metų pradžios.

„Tėvai turi teisę atsisakyti, kad jų vaikui būtų skiriami nemokami pietūs. Parašyti prašymo, jog nenoriu, kad vaikas būtų maitinamas, negalima, todėl reikia pateikti prašymus apie pageidavimą gauti nemokamus pietus. Mes galvojome, kad atsisakymo tvarka bus patvirtinta įstatyme, tačiau išaiškinta, kad savo valią turi išreikšti tas, kuris nori, o ne tas, kuris nenori“, – anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė paaiškino, kodėl tėvai turi teikti prašymus gauti visiems pirmokams ir ikimokyklinukams ir taip priklausančius nemokamus pietus.

Prieš rugsėjo 1-ąją skaičiuota, jog Klaipėdos ugdymo įstaigose nemokamas maitinimas priklausys maždaug 2000 pirmokų ir tiek pat priešmokyklinukų.

A. Liesytė pateikė skaičius, jog nuo šių mokslo metų pradžios pietus gauna 1667 pirmokai ir 1621 priešmokyklinukas, o tai yra gerokai mažiau nei 4000 vaikų.

„Galima spėti, jog dalis tėvų nepageidavo, kad jų vaikai valgytų ugdymo įstaigoje tiekiamą maistą, todėl nepateikė prašymų. Tačiau labiau tikėtina, kad nemažai tėvų tiesiog nesuskubo pateikti prašymo, o gal nežinojo, kad reikia. Prašymus per spis.lt sistemą galima pateikti ir dabar. Vaikai nemokamus pietus pradės gauti maždaug po savaitės nuo prašymo pateikimo dienos“, – teigė A. Liesytė.

Ji paaiškino, kad pirmokams ir priešmokyklinukams nemokamas maitinimas bus skiriamas net ir tada, jei pamokos vyks nuotoliniu būdu.

„Kol kas Klaipėdoje pamokos vyksta įprasta tvarka, bet jei prasidėtų nuotolinis mokymas, mokyklos pačios turėtų apsispręsti, kaip organizuos nemokamą maitinimą. Suprantama, kad tai bus produktų krepšeliai, tačiau jie gali būti duodami kiekvieną dieną arba kartą per savaitę“, – paaiškino A. Liesytė.

Pirmoko ar priešmokyklinuko maitinimui per dieną skiriama 1,83 euro.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškos tų, kurie neprašo pagalbos, nors jiems jos reikia

„Kai kuriuos gyventojus reikia tiesiog paimti už rankos ir atsivesti”, – taip lakoniškai naujovę – potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos ...
2023-06-24
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos vaikų dienos centruose - specializuotos paslaugos

Nuo 2017 metų vaikų, Klaipėdoje lankančių dienos centrus, sumažėjo daugiau nei perpus. 2017 m. tokių buvo 557, o jau 2020 ...
2022-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This