Dėl užsidegusio „Saulėtekio” progimnazijos stogo kaltos širšės?

Kriminalai ir nelaimės

Bendrasis pagalbos centras trečiadienį ryte gavo pranešimą apie tai, kad Klaipėdoje, Mokyklos g., dega renovuojamos mokyklos stogas.

Šiuo metu yra remontuojamas senojo „Saulėtekio” progimnazijos pastato stogas. Palmiros Mart nuotr.

Paaiškėjo, jog dėl po stogu aptiktų širšių lizdų pavojaus varpais ėmė skambinti „Saulėtekio” progimnazijos stogą remontuojantys statybininkai.

Pasak dabar izoliacijoje esančios šios mokymo įstaigos direktorės Daivos Vilkės, šiuo metu yra remontuojamas senojo progimnazijos pastato stogas ties sporto sale.

„Statybininkai patys pastebėjo gaisrą ir išsikvietė ugniagesius, ugnies nebuvo, kaip mane informavo darbuotojas. Tačiau visi vaikai saugiai evakuoti, jie šiuo metu yra lauke, oras gražus”, – komentavo progimnazijos direktorė.

Jos teigimu, darbuotojai gaisro net nepastebėjo, o sujudimą pamatė tik tada, kai į kiemą atvyko ugniagesių gaisrinės mašinos.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Aurelijos Malakauskaitės teigimu, keičiant stogą, tarp konstrukcijų plokščių buvo aptikti širšių lizdai, kurie dėl vykdomų darbų esą nuo karščio pradėjo rūkti.

„Atvažiavus ugniagesiams, vaikai jau buvo saugiai išėję į lauką, nukentėjusių nėra. Ugniagesiai šiuo metu ardo tas konstrukcijas, perpila vandeniu, bando saugiai iškrapštyti [širšes], kad kažkas panašaus nepasikartotų”, – sakė specialistė.

3 Comments

  1. Deja

    Statybininkai norėjo padegti širšių lizdą, o padegė mokyklą, gyvenimo paradoksai…

    Reply
  2. Mama

    Kai stogas dega ir corona, Licėjaus nebelieka Saulėtekio progimnazijoj ir sporto salė, į kurią Saulėtekio vaikai per pastatą užėmusį Licėjų nebepatenka, tampa Saulėtekio progimnazijos. Keista, kaip tėvai moka Licėjui, gaudami tokią prastą infrastruktūrą…

    Reply
  3. Zydra

    Tai,kad gaisrą sukėlė darbininkai,o ne širšės.Šios tik puolė atvykusius ugniagesius .Baikit „briedus” rašinėt.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Dėl suspardyto kačiuko - kaltinimai moksleiviams

Prieš savaitę policija pranešė apie uostamiestyje negyvai suspardytą kačiuką. Paaiškėjo, jog egzekucijoje galėjo dalyvauti „Saulėtekio” progimnazijos mokiniai. Dėl to socialiniuose ...
2023-02-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Kitokie naujieji mokslo metai: su kaukėmis ir daug nežinomųjų

Iki naujųjų mokslo metų pradžios likus tik dienai, uostamiesčio švietimo įstaigų vadovai neslepia rūpesčio dėl to, kaip jiems seksis įgyvendinti ...
2020-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This