20-mečio proga – išvyka į Juodkrantę

Mums rašo

Salomėja Burneikaitė, Klaipėdos socialinės paramos centro specialistė
2020-09-17

Komentarų: 3

Klaipėdos socialinės paramos centrui šiemet balandžio 1 dieną sukako 20 metų, tačiau dėl karantino šventė buvo perkelta į rugsėjį.

Ta proga centro darbuotojai, pasipuošę baltais polo marškinėliais su jubiliejui sukurtu logo „20 metų kartu“, laivu „Forelle” surengė iškylą į Juodkrantę.

Organizatorių nuotr.

Laive komanda vaišinosi gimtadienio tortu, kurį iškepė kavinės „Flamingas” šefas, kitais skanumynais.

Nors iškylos dieną oras ir buvo permainingas, nuoširdus bendravimas ir gera nuotaika buvo šio renginio akcentas.

Kai atplaukę į Juodkrantę sustojome krantinėje vienu pulku visas 80 atplaukusiųjų, panašu, jog šiek tiek nustebinome Neringos miesto merą Darių Jasaitį, pasitikusį mus krantinėje. Taip, mūsų daug, nors iš tiesų buvome tik dalis, tiek kiek tilpome laive. Puiki proga suvokti, kokie esame svarbūs, kaip labai reikalingi, laukiami ir pageidaujami, kai tenka slaugyti, patarnauti, padėti daug didesniam, klientais tampančiam būriui klaipėdiečių. Išklausę sveikinimų ir padėkoję Neringos žvejams už dovanotą marių žuvį, pasklidome, šnekučiuodamiesi pažinti rudeniškos Juodkrantės.

Vieni pasijuto turistais lankydami atnaujintą Raganų kalno medžio skulptūrų kompoziciją, smėlio ir akmens skulptūras marių pakrantėje, aplankė Juodkrantės bažnyčią, kapinaites, užsuko į visada laukiančias svečių kavinukes. Kiti pasuko į Liudviko Rėzos kultūros centrą, gėrėjosi Klaipėdos krašto dalmonais, aplankė Vėtrungių muziejų, vaikštinėjo krantinėje, žvelgdami į marių tolumas ir Klaipėdos pusę, nuo kito kranto.

Būrelis mūsų pasirinkome nuosekliau pažinti Juodkrantės istoriją, leisdamiesi į tikslingą ekskursiją. Tiesa, laiko iki kelionės namo vos pakako, tačiau pasijutome ypatingai apdovanoti. Nesutrukdė nei lietus, nei vėjas išgirsti pasakojimų apie kurortą, atveriančių daug nepažinto, seno, dar negirdėto, bet labai svarbaus kiekvienam laikančiam savo Klaipėdos krašto gyventoju. Nuostabiai pradžiugino ir stebino charizmatiškasis gidas Arūnas Balna, mums vedęs ekskursiją „Juodkrantės vilos – kurorto aukso amžiaus atspindžiai“. Rodos daugelį kartų yra tekę praeiti tais pačiai takais, tačiau visai naujai ir kitaip žaviai bylojo tie takai, namai, senos ar restauruotos vilos, įsimintini ženklai, istorijas, kurios ilgai buvo nutylimos, „nesvarbios“, nežinomos. O juk Juodkrantė savo geriausiais laikais buvo klimato kurortas, kurį žinojo, lankė ir kur prašmatniai leido laiką senosios Europos aukštuomenė.

Kelionė atgal, kaip visada, atrodė trumpesnė. Bendrystėje šnekučiuojantis, iš lėto temo. Besidairant namų pusėn, artėjo Klaipėdos žiburiai. Kaip nuostabu, kad esame svarbūs ir reikalingi vieni kitiems.

Dėkingi liekame Centro direktorei Dianai, jos pavaduotojoms Eglei ir Lilijai už ypatingą laiką ant vandens ir kitame marių krante.

3 Comments

  1. Diana St.

    Gerb. Jurgita, jei žinote konkretų atveją, kai darbuotoja, buvo be kaukės pas klientą, būtų malonu, kad paskambintumėte ar parašytumėte. Centro darbuotojai aprūpinti vienkartinio ir daugkartinio naudojimo kaukėmis, apsauginiais skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniu skysčia ir t.t. Jų patikra vykdoma teisės aktų nustatyta. Netgi ekskursijoje darbuotojai buvo su ksukėmis, kurias trumpam nusiimdavo, kai fotografuodavosi.

    Reply
  2. Jurgita

    Labai gaila, kad po šitokiu išvykų ir atstumo nesilaikymo darbuotojos pas senelius be kaukių ateina! Ir paprašius jas užsidėti pareiškia kad jų neturi ir jų niekas joms neduoda. Tai arba senukai jas turi suteikti arba be kaukių dirba.

    Reply
    • Darbuotoja

      Mieloji Jurgita išvykoje dalyvavo tik centro darbuotojai kuriuos testuoja pakankamai daznai…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This