„Klaipėda ID“ vadovą suras iki metų pabaigos?

Miestas, Svarbu

Jau ilgiau nei pusę metų be nuolatinio vadovo veikianti uostamiesčio savivaldybės įsteigta viešoji įstaiga „Klaipėda ID“ kai kuriems klaipėdiečiams sukėlė abejonių, ar tokia agentūra išvis yra reikalinga.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog „Klaipėda ID“ be vadovo liko šiemet vasarį, kai savo noru iš pareigų pasitraukė pustrečių metų įstaigai vadovavęs Simas Simanauskas.

Rugpjūčio pradžioje įvyko konkursas išrinkti naują vadovą, jame dalyvavo penki kandidatai, tačiau atrankos komisijai neįtiko nė vienas, todėl jau tada tapo aišku, jog konkursą reikės skelbti iš naujo.

Nors praėjo jau pusantro mėnesio, konkursas vis dar nepaskelbtas, o tai kai kuriems klaipėdiečiams sukėlė ir klausimų, ir abejonių.

„Kyla pagrįsta dvejonė, ar miesto strategijai 2020-2030 kuruoti skirta agentūra tikrai reikalinga, jei ji nuo vasario yra be vadovo? Kokios priežastys lemia, kad konkurso paskelbimas yra vilkinamas? Pasiteiravus Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus specialistų apie galimą konkurso paskelbimo datą, gautas tiesus atsakymas – nežinome, kol kas jokių atgarsių ar informacijos neturime. Būtų įdomu, kaip miestiečiui, kuriam rūpi miestas, jo ateitis, žinoti – tai visgi kokios priežastys lemia konkurso neskelbimą bei prabangą organizacijai, tiesiogiai atsakingai už miesto vystymąsi ir ateitį, daugiau nei pusę metų būti be vadovo“, – „Atvirai Klaipėdai“ parašytame laiške teiravosi klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė teigė, jog „Klaipėda ID“ vadovo konkursas bus pasklebtas artimiausiu metu – per savaitę ar dvi.

„Pirmajame konkurse vadovas neišrinktas iš penkių kandidatų, todėl dabar peržiūrime reikalavimus jam. Tačiau jokio sprendimo dar nėra priimta“, – teigė I. Gelžinytė-Litinskienė.

Įstaigos „Klaipėda ID“ valdybos pirmininkas Eimantas Kiudulas pabrėžė, jog „Klaipėda ID“ vadovą turi, tik ne nuolatinį, o laikiną.

„Laikinai įstaigai vadovauja Eglė Songailienė ir jos profesionalumo, kompetencijos tikrai užtenka, kad įstaiga galėtų funkcionuoti, daryti tai, kas jai pavesta. Žinoma, nėra labai gerai, kad įstaiga jau daugiau nei pusę metų neturi nuolatinio vadovo. Ieškome tam tikro lygmens vadovo, jo iš pirmo karto rasti nepavyko, tuomet atrankos komisija suformavo mintį, jog galbūt verta ilgau paieškoti“, – teigė E. Kiudulas.

Jis dėstė, jog Klaipėdos savivaldybei yra pasiūlyta peržiūrėti „Klaipėda ID“ veiklos sritis.

„Dabar nėra iki galo aišku, kuo agentūra turi užsiimti. Tokią mintį išsakė pirmajame konkurse dalyvavę kandidatai. Todėl dabar ir reikia išgryninti „Klaipėda ID“ veiklą, kad ateinantys vadovai žinotų, kuo reikės užsiimti. Klaipėda turi išsigryninti kitų miestų patirtį ir savo plėtros agentūrai nustatyti labai aiškias funkcijas“, – kalbėjo E. Kiudulas.

Jis svarstė, jog naujas „Klaipėda ID“ vadovas turėtų būti išrinktas iki metų pabaigos – spalį ar lapkritį.

5 Comments

  1. pasidomėjau

    Klaipėdos ID iš esmės yra Kultūros fabriko operatorius. Iš jų veiklos bei finansines ataskaitų galima suprasti kokia tai šaraškino kontora. Ar Klaipėdos pareklamavimas per Google, sudalyvavimas keliose konferencijose užsienyje ir kelių paskaitų darželinukams paskaitymas turi kainuoti beveik 200 tūkst. Eur (Klaipėdos savivaldybės ir ES fondų subsidijos)? Galbūt užtektų kokio vieno ar kelių etatų Klaipėdos turizmo ir informacijos centre tokioms funkcijoms atlikti? Ar nevertėtų Kultūros fabriko patalpas atiduoti kokiam koncesininkui, kuris išnuomuodamas patalpas galėtų gauti pelną ir nečiulpti pinigų iš miesto biudžeto atlyginimams susimokėti? Graudu skaityti, kai iš 12 darbuotojų yra 5 vadovai. Beje, kam tokiai įstaigai 4 automobiliai?

    Reply
  2. Grąšis

    Jei šeimininkai nežino kokio tarno reikia ir ką jis veiks, tai grąšio kaina viso to reikalo !

    Reply
  3. Vargu

    ar įmanoma surasti ID vadovą kai miesto meras, jo dešiniosios rankos – patarėjai, valdžia tokia , kalbą apie proveržius ir mėlynumus deklaruoja, o realiai nuolankiai paslapčia leidžia krauti mieste rūdas, trąšas, visokias laikinas palapines neįgalėdama nei paštų nei policijos pasiimti ir tvarkyti. Tilčiuko nesugeba pakelti vienam kartui kad Meridijaną ištrauktų į doką – šimtmečio problema. Lai trunyja. Mokėk ID direktoriui ir 10K , rezultato nebus

    Reply
  4. Klausimas

    Direktoriaus atlyginimas – 2044 Eur į rankas. Kiek dar tokių šaraškino kontorų yra pristeigusi Klaipėdos savivaldybė?

    Reply
    • Anonimas

      Tokiai agentūrai reikalingas vadovas, rinkoje gaunantis ne mažiau kaip 3000 į rankas. Čia jei norime realių rezultatų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This