Pristatys dvi Dainiaus Sobeckio knygas

Kultūra

Kitą ketvirtadienį, rugsėjo 24 d., 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Lietuvos rašytojų sąjungos nario, humanitarinių mokslų daktaro Dainiaus Sobeckio romano „Lozoriaus evangelija“ ir eilėraščių rinkinio „Kryžiaus užraktu“ pristatymas. Renginyje kartu su autoriumi dalyvaus ir knygų redaktorius, poetas, filologas Danielius Milašauskas.

„Lozoriaus evangelija“ – pirmas D. Sobeckio romanas, vaizduojantis, kas laukia pasaulio, jei jame nebeliktų kultūros ir jos apraiškų. Pagrindinis romano veikėjas archeologas Martynas Jedenkus paliečia Longino ietį ir suranda niekam nežinomą Lozoriaus evangeliją, nuo tada pasaulis pradeda lėkti geometriniu pagreičiu destrukcijos link. Pradėjus dingti kultūriniams artefaktams žemėje, Martynas su savo draugais – pianiste Julija ir jos broliu rašytoju Dariumi Baltokais – aiškinasi, kur atsidurs pasaulis, jei artefaktų dingimas nesustos. Jų laukia egzistenciniai klausimai, skubėjimas ir nuotykiai, nuvesiantys juos iki Vatikano koridorių ir neprognozuojama apokalipsės kryptimi.

„Kryžiaus užraktu“ – ketvirtoji D. Sobeckio poezijos knyga. Tai tarsi raktas į dabarties nukrikščionėjančio žmogaus egzistenciją. Taupūs tropai, bet originali metaforika, negailestingas sarkazmas, egzistencinis groteskas, žmogaus netvarumas ir trumpalaikiškumas, nykimo ir kosmoso gretybė. Ryškus vitalizmas, revizuojančios krikščioniškąją filosofiją idėjos, šmaikšti ironija ir autoironija, su lyrika konfrontuojanti antilyrika. Visa tai sunaikina įprastą poetinio pasaulio erdvę, tačiau sukuria tik autoriui būdingą atmosferą, teigiama pranešime spaudai.

INFORMACIJA

D. Sobeckis gimė Klaipėdoje. Klaipėdos universitete įgijo teologijos bakalauro ir religijos mokslų magistro laipsnius. 2013 m. apgynė daktaro disertaciją Vytauto Didžiojo universitete. Rašytojas yra literatūrinių konkursų Lietuvos universitetuose dalyvis bei laureatas – 2001 m. ir 2003 m. Klaipėdoje, 2002 m. – Kaune. Kūrybos įtraukta ir publikuota almanachuose „Poezijos pavasaris“, „Žiema ir mirtis“, „Baltija“, „Ligoninės priimamasis“ (Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų kūrybos almanachas),  kituose leidiniuose. Nuo 2007 metų yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys. 

Norinčius dalyvauti renginyje prašoma registruotis tel. (8 46) 448336.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje - Kovo 11-jai skirti renginiai

Kovo 7 d., ketvirtadienį, 17 val., Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2) atidaroma Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus tapytojų ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo

Kaip mokysime literatūros? Klaipėdos mokytojai dalinosi savo patirtimis

Jau nuo šio rudens mokyklose bus pradėtos diegti atnaujintos bendrosios ugdymo programos, kurios tiek mokytojams, tiek mokiniams ir jų tėvams ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į ekskursijas „Gražiausios Klaipėdos senamiesčio istorijos“

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka klaipėdiečiams ir miesto svečiams pristato naują kultūros paveldo maršrutą-ekskursiją „Gražiausios Klaipėdos senamiesčio istorijos“ ...
2022-06-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This