Uosto direkcijai – „Europos burių“ apdovanojimas

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos iniciatyva sukurtas ir uostamiesčiui padovanotas audiogidas „Pažink uostamiestį su Taravos Anike“, įvertintas kaip vienas inovatyviausių sprendimų, pelnė „Europos burių“ apdovanojimą.

Ministras Vilius Šapoka įteikė apdovanojimą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generaliniam direktoriui Algiui Latakui. Finansų ministerijos nuotr.

Jau dvyliktą kartą rengiamais „Europos burių“ apdovanojimais siekiama įvertinti ir pristatyti visuomenei didžiausią vertę žmogui, kraštui ir valstybei kuriančius Europos Sąjungos fondų lėšomis finansuojamus projektus.

„ES investicijos neatpažįstamai pakeitė ir toliau keičia mūsų šalies veidą ir mūsų kasdienį gyvenimą. Ir net jei šiemet atrodo, kad Lietuva yra tokia pat kaip pernai, tereikia atsigręžti ir prisiminti, kokia ji buvo prieš 15 metų, ir suprasime – koks ilgas kelias nueitas. Įrodę pasauliui, kad galime daug,  dabar skirsime daugiau laiko ir investicijų savo gerovei“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Šiemet konkurse dalyvavo beveik 100 projektų iš visos Lietuvos, varžytasi aštuoniose nominacijų kategorijose: už investicijas į žmogų, už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą, už inovatyviausius sprendimus, už įdomiausią smulkaus verslo plėtrą, už inovacijų proveržį švietimo ir mokslo srityje, už inovacijas tausojant aplinką, už investicijas į atsinaujinimą bei už bendruomeniškumo skatinimą.

Apdovanojimas už inovatyviausius sprendimus išvažiavo į Klaipėdą. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos sukurta išmanioji programėlė  „Pažink uostamiestį su Taravos Anike“ vienareikšmiškai sužavėjo visus komisijos narius.

„Europos burės“ – tai reikšmingas ir svarus Uosto direkcijos komandos, prisidėjusios prie audiogido kūrimo, darbo įvertinimas. Išmanioji programėlė, skirta kruizinių laivų turistams, klaipėdiečiams ir visiems uostamiesčio svečiams, yra Uosto direkcijos dovana miestui. Džiaugiuosi, kad šis audiogidas prisideda prie Klaipėdos ir Lietuvos vardo garsinimo“, – atsiimdamas garbingą apdovanojimą iš finansų ministro Viliaus Šapokos rankų sakė Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius.

Klaipėdos audiogido išskirtinumas – tai Taravos Anikės pasakojamos miesto istorijos, nutikimai, legendos, knygų ištraukos. Garso takelyje skambančios dainos, jūros bangų mūša, viduramžių miesto šurmulys turistus pasivaikščiojimo metu traukte įtraukia į miesto istorijos sūkurį.

Audiogidas trimis kalbomis (lietuvių, anglų, vokiečių) pristato 35 lankytinus objektus, eksponuojama daugiau kaip 80 nuotraukų. Programėlėje taip pat yra parengti 3 trumpi pristatymai apie Lietuvą, Klaipėdą ir Klaipėdos uostą.

Šio audiogido generalinis rangovas – UAB „Peritus“.

Audiogidas yra laimėjęs „Inovatyviausio projekto nominaciją 2018“ pasaulio kruizinių uostų inovatyvių projektų konkurse, kurį įsteigė ir inicijavo viena didžiausių pasaulyje kruizinės laivybos žiniasklaidos grupė „Cruise Insight“. Šio konkurso Kruizinės laivybos skaitmenizacijos ir prekės ženklo kategorijoje laimėtojais pripažinti šie uostai: Klaipėda, Jamaika, Malta, Islandija, St. Peterburgas, Sept-Ils (Kanada) ir Ishinomaki (Japonija).

Audiogidas taip pat yra pelnęs „Naujojo knygnešio 2018“ nominaciją „World Summit Awards 2018“ konkurso nacionalinėje atrankoje, o Lietuvos pramonininkų konfederacijos konkurse „Lietuvos metų gaminys“ informacinių technologijų kategorijoje buvo įvertintas metų gaminio apdovanojimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Paminėjo Žemės dieną

Tęsiama tradicija pavasario lygiadienį paminėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje suburiant gausias uostamiesčio moksleivių gretas. Šįkart jaunimo gamtosauginis forumas kviečia ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This