Nematyti skaičiai: per parą – 99 susirgimai COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per penktadienį Lietuvoje patvirtinti 99 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 49 iš jų registruoti Šiaulių, 31 Vilniaus, 12 Kauno, 5 Panevėžio ir po vieną – Klaipėdos bei Marijampolės apskrityse.

„Saugokite save. Vakar vakare gauta žinia iš NVSC 🙁 Informuojame, kad Palangos „Line‘ nustatyti du sergantys COVID-19 asmenys. „Linas“ trečiadienį atsivežė 9 asmenis iš Radviliškio ligoninės, kurioje yra nustatytas COVID-19 židinys. Ketvirtadienį, atlikus testą 2 asmenims gautas teigiamas atsakymas. Jie izoliuoti ir bus išvežti gydytis į namus. Kontaktiniai asmenys izoliuoti, paimti tyrimai. Atsakymų dar nėra. „Line“ paslaugos neteikiamos. Epidemiologinę diagnostiką atlieka Šiaulių departamentas, sergantieji yra Radviliškio gyventojai. Klaipėdos departamento specialistai šiandieną atliko patikrinimą, pagal NVSC pavedimą. Todėl informaciją apie susirgimus gauta šiandien. Tik vieno dalyko nesuprantu, kaip galima išleisti ligonius iš ligoninės ir dar iš židinio, neatlikus testų ir neįsitikinus ar jie sveiki ir tik tada juos vežti?”, – savo „Facebook” profilyje rašo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Iš nustatytųjų keturi yra 4 įvežtiniai atvejai iš: Estijos, Ukrainos, Italijos ir Didžiosios Britanijos.

17 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Praėjusią parą užfiksuotos trijų žmonių mirtys, kurie taip pat sirgo COVID-19, tačiau jų mirties priežastys buvo kitos, praneša portalas lrytas.lt. Tokių asmenų skaičius išaugo iki 17, portalui patvirtino NVSC specialistai. Mirčių skaičius nuo koronaviruso Klaipėdoje išliko toks pat – 18.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 3664 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1363 asmenys, 2197 – pasveiko.

Klaipėdoje šiuo metu infekcija serga 60 žmonių, Klaipėdos rajone – 14, Šilutės rajone – 5, Kretingos – du. Neringoje ir Palangoje serga po vieną asmenį.

4 Comments

  1. Aurelijus

    Kaip ten mes šaukiam per Neptūno rungtynes – šimtą šimtą!!! ???

    Reply
  2. nemokšos valdžioje

    Kaip puikiai Veryga tvarkosi su virusu. Dabar jam priklauso jau kalašnikovas.

    Reply
    • Anonimas

      Žmonės patys turi saugotis ne ministras.

  3. Eina.........

    Rekordas :), pavasarį daugiausia per parą buvo 90 infekuotų. Gelbsti tik tai kad dauguma sergančiųjų jaunimas ir gydomi ambulatoriškai, alarmą skelbs kai pradės pildytis ligoninės arba po rinkimų 🙂 .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This