Akcininkams butus pastatė, o mokesčius valstybei pamiršo

Verslas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) patikrino daugiabučių statyba užsiimančią bendrovę ir nustatė, kad ši susijusiems asmenims – akcininkams ir vadovui – perleido tris prabangius butus, bet notarinių sutarčių nesudarė ir mokesčių nesumokėjo.

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad patikslinusi mokesčių administratoriui pateiktus duomenis, daugiabučių kvartalus uostamiestyje vystanti statybų įmonė papildomai deklaravo per 420 tūkst. eurų pajamų ir sumokėjo per 92 tūkst. eurų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

„Pagal Nekilnojamojo turto registrų centro ir buhalterinės apskaitos duomenis šios patalpos vis dar priklausė bendrovei. Savo balanse ji turėjo ir daugiau neparduotų butų. Nuspręsta juos apžiūrėti ir įsitikinti, ar VMI deklaruojami duomenys atitinka tikrovę. Tokią galimybę bendrovės atstovai suteikė, tačiau trijų butų rodyti nepanoro, esą jie akcininkų. Atlikus i.VAZ duomenų analizę bei gavus papildomų duomenų iš trečiųjų šaltinių paaiškėjo, kad kai kuriais butais buvo naudojamasi dar nuo praėjusių metų. Neginčijamų argumentų pakako, bendrovė „pamirštus“ mokesčius sumokėjo“, – sakė Klaipėdos AVMI viršininkas Audrius Morkūnas.

Mokesčių administratoriui i.VAZ teikiami krovinių važtaraščių duomenys padeda nustatyti įvairius pajamų neapskaitymo ir mokesčių vengimo atvejus: „surasti“ nedeklaruotus statybos objektus,  nustatyti galimus įmonių darbuotojų ar savininkų privačių poreikių tenkinimo atvejus, atskleisti fiktyvius sandorius ir nebūtus subrangovus. Pažymima, kad neteisingai nurodžius duomenis i.VAZ, i.SAF jų teikėjui gresia administracinė atsakomybė.

Be statybų sektoriaus, 2020 m. kaip prioritetines priežiūros bei kontrolės sritis VMI yra išskyrusi naudotų automobilių prekybos, remonto ir autodetalių prekybos, odontologijos paslaugų, elektroninės prekybos, viešojo maitinimo ir kaimo turizmo sektorius. VMI primena, kad apie įvairius pastebėtus mokestinius pažeidimus šiose ir kitose veiklos srityse galima pranešti pasitikėjimo telefonu 1882 bei užpildžius anketą  šioje VMI interneto svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Riebiausios buvo Klaipėdos vandentiekininkų Kalėdos*

AB „Klaipėdos vanduo” prieš Kalėdas nušluostė nosį AB „Klaipėdos energija”, kuri tradiciškai laikoma turtingiausia savivaldybės įmone. Mat vandentiekininkams ir valdininkams ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai įtariami nesumokėję beveik 412 tūkst. eurų PVM

Po pareigūnų atliktų kratų grindų dangą pardavinėjusios uostamiesčio įmonės akcininkas ir direktorė sulaukė įtarimų dėl mokesčių vengimo ir keletą metų ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Klaipėdiečiams grąžino 5,6 mln. eurų

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad 14 tūkst. Klaipėdos gyventojų iš viso jau grąžino per 5,6 mln. eurų gyventojų ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This