Dokumentinė Klaipėda’20 – žvilgsnis į uostamiestį kino akimis

Kultūra

Rugsėjo 17 d.Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakultete prasidėjo jau trečiosios Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus (AMII) organizuojamos kūrybinės dokumentinio kino dirbtuvės „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“. Šis projektas – tai visiems klaipėdiečiams atvira kūrybinė iniciatyva, skatinanti kurti ir pažinti savo miestą.

Pirmąją projekto dieną dalyviai susitiko su dokumentinio kino kūrėja, režisiere Ramune Kudzmanaite, diskutavo dokumentinės tiesos tema, peržiūrėjo jos filmus „,Ketursparnė“ ir „Aš priglaudžiau prie žemės širdį“. Įsikvėpę kurti dalyviai pristatė savo sugalvotas filmų idėjas, susibūrė į komandas bei pasiruošė filmavimams.

Organizatorių nuotr.

Intensyvių filmavimų metu komandos apsilankė įvairiose Klaipėdos ir jos regiono vietose: Klaipėdos dramos teatre, šeštadienį vykusiame Laivų parade, naktinėmis kameromis medžiojo vaiduoklius LMTA Klaipėdos fakultete, filmavo Klaipėdos gatvių praeivių akis ir net lakstė žarijų taku Drevernos miestelio rudens lygiadienio šventėje.

Šiais metais projekto metu bus sukurti 6 dokumentiniai trumpo metro filmai. Dalyviai kino pagalba gilinsis teatro užkulisių gyvenimą, žuvininkystę, rudens lygiadienio šventimo tradicijas, laivybą, akių žvilgsnių nešamą žinutę ir mistinius LMTA Klaipėdos fakulteto gyventojus.

Dalyvius dirbtuvių metu konsultuoja kino režisierė ir prodiuserė Inesa Kurklietytė, operatorius Erdvilas Petras Abukevičius, montažo klausimais – režisierius Ričardas Matačius, garso įrašymo ir jo postprodukcijos klausimais – garso režisierius bei kompozitorius Ramūnas Jasutis.

Visi klaipėdiečiai yra kviečiami į atvirą paskaitą, kuri vyks rugsėjo 24 d., ketvirtadienį, 11 val. LMTA Klaipėdos fakultete, Mokomajame teatre. Paskaitą„Dokumentinis kinas: idėjų raida“  skaitys kinotyrininkė Rasa Paukštytė.

O rugsėjo 25 d., penktadienį, 16 val. projektą vainikuos vieša dalyvių darbų peržiūra Kultūros fabriko kino salėje. Įėjimas nemokamas.

Projekto partneriai Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Všį Culture Bridge, VšĮ „Medijų uostas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pristatyti jaunųjų kūrėjų trumpametražiai filmai

Kino teatre „Arlekinas“ įvyko šeštoji kūrybinių kino dirbtuvių „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda ’23“ nemokama filmų peržiūra. Šiais metais buvo pristatyti ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Šermukšnio" refleksijos: festivalį pastebėjo ir Maskvos troliai

Šeštadienio vakarą užsibaigus jau XXII tarptautiniam gatvės teatrų festivaliui „Šermukšnis”, šiemet savo „uogas” barsčiusiam ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, ...
2023-07-09
Skaityti daugiau

Kultūra

Filmas Gedimino Šimkaus atminimui

Trečiadienį, sausio 25 d., 18 val., Kino klubas 8 1/2 (Kultūros fabrike) kviečia į nemokamą Rasos Šimkutės filmo „Tegu eina ...
2023-01-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This