Kodėl rinkimų dieną klaipėdiečiai neįleidžiami į savo areną?

Nuomonės

Judita Simonavičiūtė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2020-09-21

Komentarų: 13

Dėl COVID- 19 pandemijos per Seimo rinkimus savivaldybės administracijos pastate nebus galima balsuoti. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų, ,,renkantis naują vietą, akys pirmiausia nukrypo į „Švyturio” areną”. Tačiau kodėl tos akys greitai pasisuko į ne tokius patrauklius ir patogius rinkėjams Žvejų rūmus, dorai paaiškinta nebuvo. Esą būsianti per didelė finansinė našta, esą arenoje suplanuoti renginiai. Ir tiek.

Tačiau, mano žiniomis, su ,,Švyturio” arenos vadovais šis klausimas detaliai nebuvo aptartas. Jie teigia, kad operatyviai (tą pačią užklausos dieną) atsakė, jog neberengs numatyto koncerto, o sporto varžybas galima perkelti. Kad tik klaipėdiečiai čia galėtų ateiti ir atlikti savo pilietinę pareigą.

Oro grupės nuotr.

Apie tai ,,Švyturio” arenos vadovai pranešė tiek Savivaldybės administracijos direktoriui, tiek jo pavaduotojams. Ir net merui. Aiškino, kad yra pasirengę tartis ir dėl priimtinų kaštų. Nes supranta įvykio svarbą, supranta, jog klaipėdiečiai nusipelnė prestižinės ir saugios vietos pilietinei pareigai – balsuoti Seimo rinkimuose.

Tačiau tokiems argumentams miesto vadovai liko kurti. Tiesą sakant, jie net nesistengia prestižinės Klaipėdos arenos panaudoti ne paradinėms, o išties svarbioms valstybės reikmėms.

Keista, kad tam tyliai pritarė ir savivaldybės meras, paprastai nevengiantis iškilmingai kalbėti apie valstybingumo reikšmę. O Seimo rinkimai – vienas iš kertinių demokratinės Lietuvos valstybės raidos momentų.

Taip, arena turi savo kainą. Kaip ir Žvejų rūmai. Kaip ir pagarba rinkėjams – Klaipėdą kuriantiems ir grąžinantiems žmonėms.

Esu įsitikinusi, kad ši primityvi Klaipėdos vadovų finansinė aritmetika neatitinka klaipėdiečių lūkesčių. O gaila. Gaila, kad svarbiausiomis valstybės gyvenimo akimirkomis jos piliečiai neįleidžiami į gražiausius miesto rūmus.

13 Comments

  1. Ert

    Gal laikas būtų nustoti kabutes rašyti kableliais?

    Reply
  2. Judita

    Žvejukai yra puiki įmonė kuri susitvarko su visais jiems metamais iššūkiais. Tikiuosi, kad ir šį kartą tai padarys. Tiek žvejukų, tiek Arenos turtas priklauso miestui. Todėl priešintis čia tikrai nereikėtų. Kalbu apie komisijos narių darbo sąlygas ir rinkėjų saugumą Covid 19 akivaizdoje

    Reply
  3. Keistuolė

    Klausimas, kodėl Simonavičiūtė tiek metų būdama valdžioje tiek mažai dėmesio skyrė “Žvejukams”? Ko jį bruka tą areną? Gal, koks interesas yra? Kuo toliau tuo labiau suprantu, kad ji neatstovauja gyventojų, o verslo interesus.

    Reply
    • Netikėta

      Pasirodė, kad valdžia ne visuomet teisi? Bet ponia tiek metų buvo vicemerė, o ir dabar valdančioje daugumoje? Tsi gal ne rašinėti, o pas Grubliauską, to paties komiteto gimdytoją nueiti ir trenkti kumščiu į stalą? Bet iš kur toks rūpestis staiga…

  4. Judita

    Melieji. Čia žmonių saugumo klausimas Kaina už 4 dienas 8 tūks. eur. Tai šildymas, apsauga ir koncesininko išlaidos. Savivaldybė dar turi 2 dienas nemokamo pasinaudojimo. Miela Palmyra, apie plotus, kuriuose galima užtikrinti rinkėjų ir komisijos narių saugumą . Tur būt visi susiksit, kad tai žymiai didesnė salė nei žvejukų vestibiulis. Komisijos nariai nuliūdo kai sav. administracija persigalvojo.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      O tai kokios tūkstantinės minios mūsų miestelyje eina į priešlaikinius rinkimus? Gal čia koks Niujorkas? 🙂

  5. Gute

    Arena būtų aišku smagiau

    Reply
  6. Palmira Martinkienė

    Akivaizdu, kad autorė nevaikšto į renginius Žvejų rūmuose- jie yra puikai susitvarkę, kaip įmanoma susitvarkyti tokiame moraliai pasenusiame pastate.

    Reply
    • T

      Ten viskas moraliai pasenę, pradedant pastatų ir baigiant personalu.

  7. A

    Simonaviciute nutyli, kad kuklieji arenos valdytojai, uz siu savivaldybei priklausanciu patalpu suteikima 4 dienoms pirmam turui pasiprase apie 20000 euru. Ir cia vien tik pirmam turui. Isvadas darykites patys.

    Reply
  8. Irena

    Kiek jie gali žeminti savo pačių įstaigą – Žvejų rūmus… nepatraulūs … gėda valdininkams į savo pačių daržą mėto akmenis… kiek patys skiria finansų, toks ir patrauklumas…. viskas man rodos su jais dabar gerai yra, vietos per akis, autobusas stoja prie pat…

    Reply
    • Vaida

      Pažiūrėkit į direktorių ir ten dirbančius , baisu.

  9. Tomas

    Maža to tai dar ir melavo. Blyn jau vemti verčia nuo šitų diletantu valdžios.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA, Fotoreportažai

Lietuvai „Eurovizijoje“ šiais metais atstovaus Silvester Belt

68-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Švedijoje gegužę Lietuvai atstovaus atlikėjas Silvester Belt su daina „Luktelk“. Tai paaiškėjo šeštadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio“ ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This