Vyksta tarptautinės SOP pratybos „Liepsnojantis kalavijas 2020“

Regionas

Visoje Lietuvoje rugsėjo mėnesį vyksta Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) pratybos „Liepsnojantis kalavijas 2020“.

Jų pagrindinis tikslas – treniruoti SOP vienetus reaguoti į įvairias hibridines grėsmes, veikti priešo užnugaryje, taip pat organizuoti ir vykdyti rezistencinį pasipriešinimą, naudojant nestandartines taktines ir technines procedūras. Pratybose didelis dėmesys skiriamas NATO sąjungininkų ir partnerių bendradarbiavimo stiprinimui.

„Mūsų Specialiųjų operacijų pajėgos yra gerai pasiruošusios, veikia suderintai su sąjungininkais ir kitomis Lietuvos kariuomenės pajėgomis, taip pat ir su šalies vidaus reikalų sistemos tarnybomis. Tai patikima ir greita jėga, kurios panaudojimas šalies gynybai turi labai didelę reikšmę“, – pranešime žiniasklaidai pažymi Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

„Veikdami kartu su sąjungininkais turime galimybę dalintis patirtimi ir įsitikinti, kad kalbame ta pačia specialiųjų operacijų kalba. Taip pat svarbu, jog užtikrinama sąveika ne tik su kitomis Lietuvos kariuomenės pajėgomis, bet ir civilinėmis organizacijomis. Be to, pratybų metu turime unikalią galimybę testuoti ir integruoti naujausias technologijas bei taktikas. Tai yra vienas išskirtinių SOP bruožų,“ – teigia ir Lietuvos kariuomenės SOP vadas pulkininkas Mindaugas Mažonas.

Didžiausiose Baltijos regione SOP pratybose taip pat dalyvauja ir visų Lietuvos kariuomenės pajėgų rūšių vienetai, įskaitant Logistikos valdybą ir Karo policiją. Kartu treniruojasi užsienio partneriai iš Čekijos, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Olandijos, Suomijos ir Švedijos.

Pratybų metu su kariais glaudžiai bendradarbiauja ir kitos šalies institucijos: Valstybės saugumo departamentas, Lietuvos policija, Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Lietuvos šaulių sąjunga bei savivaldybės, kurių parama ir bendradarbiavimas yra ypač svarbūs siekiant priartinti pratybų scenarijų prie realių sąlygų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pagerbė negrįžusius iš jūros

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūros bangas papuošė gėlių žiedai. Tęsiant ilgametes tradicijas, dalyvaujant garbingiems svečiams vyko negrįžusių iš jūros pagerbimo ceremonija. ...
2023-07-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

„Tikėjimas kariuomene - pati galingiausia amunicija pasaulyje"

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės organizuojamų renginių visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Klaipėdos ...
2023-05-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos operacijos 100-metis - ir su prancūziškais akcentais (papildyta)

„Susirinkome pagerbti didžio nuopelno vyrų ir moterų, kurie prieš šimtą metų kilo į kovą už savo tėvynės ateitį ir jos ...
2023-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This