15 kartų teistas sukčius, įtariama, iš senjorų išviliojo per 20 tūkst. eurų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų Nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė ir sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą sukčiavimu išviliojus pinigus iš garbaus amžiaus klaipėdiečių.

Rugsėjo 11 d., atlikus daug neviešo pobūdžio operatyvinių veiksmų, Klaipėdoje sulaikytas 38 metų, net 15 kartų už vagystes, plėšimus bei sukčiavimą teistas vyras, įtariamas apgaulės būdu iš patiklių uostamiesčio senjorų išviliojęs įvairias pinigų sumas.

Pareigūnai nustatė, jog sukčiavimo aukomis galėjo tapti net 12 asmenų, dar du galėjo būti apiplėšti.

Visais atvejais naudotasi ta pačia sukčiavimo schema – iš pradžių, kaip įtariama, įkalinimo įstaigoje esantys įtariamojo bendrininkai paskambindavo piliečiams ir nurodydavo, jog namuose esama galimai padirbtų pinigų, kuriuos būtina patikrinti, vėliau atėjusiam asmeniui žmonės atiduodavo pinigus ir pastarasis pasišalindavo.

Įtariama, jog vos šių metų gegužės mėnesį iš įkalinimo įstaigos išėjęs vyras liepos 11 d., iš pradžių bendrininkams paskambinus telefonu ir įteigus, jog 89 metų senolė neva turinti namuose netikrų kupiūrų, užsuko pas Debreceno g. gyvenančią senjorę ir apgaulės būdu pasisavino 1370 eurų.

Tuo tarpu liepos 22 d. paskambinęs, o vėliau užsukęs pas 85 metų moterį, įtariamasis nurodė esantis pinigų ekspertas. Moteriai ant stalo išdėliojus 6000 eurų, asmuo paprašė pateikti asmens dokumentą, o senjorei pasitraukus jo ieškoti, čiupo pinigus ir ketino sprukti. Moteris sprunkantį įtariamąjį dar bandė sulaikyti, tačiau įvykus susistumdymui griuvo ir tariamam ekspertui pavyko pabėgti.

Analogiška sukčiavimo schema pritaikyta ir liepos 31 d. Tada pas 93 metų I. Simonaitytės g. gyventoją užsukęs įtariamasis išviliojo 1800 eurų.

Tuo tarpu rugpjūčio 14 d. įvykiai klostėsi kiek kitaip – kaip įtariama, bendrininkams iš pradžių paskambinus 84 metų moteriai dėl namuose neva laikomų padirbtų pinigų, į namus atėjus pareigūnu prisistačiusiam asmeniui, senjorė nurodė pinigų neduosianti, kol pastarasis neatsivesiantis liudininko. Tačiau senjorės nelaimei įtariamojo automobilyje laukė bendrininkas, kuris ir sutiko pabūti „liudininku“, tad moteris įtariamiesiems atidavė turėtus 2200 eurų.

Skaičiuojama, kad per tiriamąjį laikotarpį bendrai iš visų nukentėjusiųjų galėjo būti pasisavinta apie 20 260 eurų: mažiausia išviliota suma siekia 500 eurų, didžiausia – 6000 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kęstutis Kvaraciejus: neinvestuok į tai, ko nesupranti

Klaipėdietis, duomenų analitikas, savarankiškas investuotojas Kęstutis Kvaraciejus tikina, kad skaičiuose jis įžvelgia daugybę kitiems sunkiai randamų įdomybių, tačiau visiškai nesiginčija ...
2023-10-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Apiplėšė iš bankomato pinigus nusiėmusią senolę

Klaipėdoje – įžūlus apiplėšimas dienos vidury. Trečiadienį 10 val. prie Naikupės g. esančios parduotuvės 81 metų moteris iš bankomato nusiėmė ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dvi pensininkės sukčiams atidavė per 9000 eurų

Nuolatiniai įspėjimai saugotis sukčių, panašu, vis dar nepasiekia kai kurių senjorų ausų. Penktadienį į Klaipėdos policiją kreipėsi 88 metų klaipėdietė, ...
2023-07-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This