„Ąžuolo taurės” iškeliavo į Radviliškį ir Kauną

Sportas

Centriniame uostamiesčio stadione pažymėti Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubo įsteigtos „Ąžuolo taurės” varžybų penkmetį buvo susirinkę veteranai iš Alytaus, Gargždų, Kauno, Klaipėdos, Kvietinių, Leipalingio, Radviliškio, Palangos, Pakruojo, Šiaulių, Tauragės, Vilniaus, iš Latvijos Jekabpilio, Liepojos, Ventspilio.

„Ąžuolo taurę”, pasiekę geriausius rezultatus, iškovojo radviliškietė Genovaitė Kazlauskienė kūjo (1078 tšk.), ir kaunietis Rimvydas Medišauskas svarsčio (1198 tšk.) metimų rungtyse (Antano Ruginio nuotr.).

Penkiolikoje rungčių vyko atkaklios kovos, kurių metu pagerinti net devyni Lietuvos veteranu rekordai. Du iš jų pasiekė „Ąžuolo” klubo nariai Jadvyga Putinienė (amžiaus grupė 75-79) diskas – 23,3 m ir Vytautas Zaniauskas (amžiaus grupė 60 -64 ) šuolis su kartimi – 3,5 m.

Tris rekordus (amžiaus grupė 65 -69) 100 m – 17.90 s, 200m – 38.87 s, šuolio į tolį – 3,27 m rungtyse, pasiekė alytiškė Danutė Bučinskienė. Du (amžiaus grupė 40-44) kūjis – 32,72 m ir svarstis – 10,97 m nuo šiol priklausys kaunietei Ritai Sadzevičienei. Dar dviejų naujų rekordų autoriumi tapo kaunietis Gintautas Misevičius (amžiaus grupė 50 -54) kūjis – 58,71 m, metimų penkiakovė – 3986 tšk.

„Ąžuolo” klubo nariai iškovojo pergales aštuoniose rungtyse, keturiose rungtyse buvo antri ir septyniose – treti.

Pirmosios Klaipėdos olimpietės Jadvygos Putinienės pasiekimai vis kelia susižavėjimą – dalyvavo šešiose rungtyse (kūjis, diskas, metimų penkiakovė, ietis, svarstis, rutulys), nugalėjo penkiose, o rutulio stūmimo rungtyje ji buvo antra.

Lina Zaniauskienė buvo pirma šuolio į aukštį rungtyje ir trečia šokdama į tolį. Vytautas Zaniauskas nugalėjo bėgdamas 100 m barjerus ir buvo antras šuolio su kartimi rungtyje. Oksana Choda tapo nugalėtoja 100 m rungtyje, o Vytautas Milius buvo pirmas šokdamas į aukštį.

Genovaitė Avižonienė šokdama į aukštį ir Steponas Baltuonis 100 m rungtyje buvo antri. Arūnas Andrijauskas iškovojo antrą vietą disko metimo rungtyje ir trečią stumdamas rutulį. Treti buvo Simona Zimkienė ir Algirdas Petravičius šuolio į tolį rungtyje, Svetlana Pugačiova svarsčio metimo rungtyje, Andrejus Dmitrienko šokdamas su kartimi ir Laimutis Verbliugevičius bėgdamas 3000 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdiečiui - Europos čempionato bronza

Trečiadienį Torunėje (Lenkija) vykstančiame XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionato diene antrą medalį iškovojo Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas“ narys. Šįkart ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas

Vytautas Milius - Europos čempionas

Sekmadienį Torunėje (Lenkija) prasidėjo XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionatas – EMACI 2024. Lietuvos rinktinėje yra ir septyni Klaipėdos sporto ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje lengvosios atletikos meistrai pasiekė devynis rekordus

Lengvaatlečiai iš Lietuvos ir Latvijos miestų ir miestelių susirinko į Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos maniežą užbaigti žiemos sezoną Lietuvos lengvosios ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This