„RETAL Baltic Films“ didina gamybos apimtis

Verslas

Klaipėdos LEZ veikianti maistinės APET plėvelės ir HDPE kamštelių gamintoja „RETAL Baltic Films“ pirmą šių metų pusmetį pagamino 16 proc. daugiau produkcijos ir, nepaisant pandemijos nulemto paklausos bangavimo, prognozuoja teigiamą visų 2020-ųjų rezultatą.

Viktorija Grižienė

  „RETAL Baltic Films“ generalinė direktorė Viktorija Grižienė pranešime žiniasklaidai komentuoja, kad šiemetinė verslo aplinka nepakeitė bendrovės strateginių ir investicinių planų, o pirmo šių metų pusmečio rezultatas yra teigiamas.

„Pernai paleidome po vieną naują plėvelės ir kamštelių liniją, todėl šiemet matome, kad šios investicijos pradeda dirbti – didėja gamybos apimtys, gerėja finansinis rezultatas, įskaitant pelningumą. Šiemet modernizuojame ir vieną senesnę plėvelės liniją. Per visus šiuos metus planuojame 35 proc. padidinti plėvelės gamybos apimtis, tiesa, dėl pasaulinių aplinkybių kamštelių apimtys šiemet gali likti 2019-ųjų lygyje“, – sako V. Grižienė.

Pasak jos, pandemijos metu pastebimai augo maistinės plėvelės segmentas, tačiau rinkoje išlieka nemažai neapibrėžtumo ir svyravimų, ypač kamštelių segmente, vartotojams renkantis didesnę tarą ir silpstant turizmui. Kita vertus, pandemijos metu paaukojusi dalį medžiagų ir žaliavų apsauginių skydelių gamybai, šiuo metu „RETAL Baltic Films“ šiame segmente jau turi solidžių tarptautinių komercinių užsakymų.

Šiemet „RETAL Baltic Films“ planuoja užbaigti ir pernai pradėtą 4,5 mln. EUR vertės administracinių, sandėliavimo ir laboratorijos patalpų plėtros projektą. Būtent su laboratorijos veikla kompanija sieja savo tolesnes ambicijas bei produktų portfelio plėtrą. Bendrovė taip pat planuoja didinti edukacinės veiklos mastus.

„Pandemija vartotojams priminė plastikinės pakuotės privalumus, tačiau esame ištikimi savo įsipareigojimams tvarumo srityje. Jau kurį laiką turime galimybę visą plėvelės produkciją gaminti iš 100 proc. perdirbtos PET žaliavos, dalis mūsų klientų ja naudojasi. Visgi siekiant žiedinės plastikų ekonominės tikslų, atsakingas vartotojų elgesys ir valstybių veiksmai tampa dar svarbesni. Tinkamai rūšiuojant, surenkant ir perdirbant plastiką, ne tik mažėja aplinkos tarša, bet ir gamintojams atsiranda dar daugiau tvarios bei patrauklios žaliavos“, – tvirtina V. Grižienė.

Audituotais duomenimis, 2019 m. „RETAL Baltic Films“ apyvarta siekė 45,7 mln. Eur, arba 4,7 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Įmonės pelnas pernai išliko identiškas 2018-ųjų rezultatui ir sudarė 1,78 mln. Eur. Bendrovės pagamintos produkcijos kiekis per praėjusius metus taip pat praktiškai nepakito ir siekė 22,9 tūkst. tonų.

Šių metų rugpjūtį įmonė pakeitė savo pavadinimą. Iki šiol bendrovė vadinosi „RETAL Baltic“. Jau kurį laiką bendrovės kamštelių ir plėvelės centrai veikė kaip du nepriklausomi pelno centrai su atskiromis plėtros strategijomis, o įmonės pavadinimo keitimas atspindi ateities orientaciją. Nepaisant naujajame pavadinime minimos vienos veiklos srities, jos šiuo metu sudaro apylygę bendrovės portfelio dalį bei abi bus vystomos toliau.

Informacija

„RETAL Baltic Films“ priklauso tarptautinei grupei „Retal Industries Ltd.“, gaminančiai aukštos kokybės polietileno tetraftalato (PET) pakuotės sprendimus, įskaitant ruošinius, kamštelius, tarą ir plėvelę. RETAL grupė eksportuoja produkciją į daugiau kaip 60 pasaulio valstybių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Retal Baltic Films“ planuoja naujas investicijas

Klaipėdos LEZ veikianti pakuočių gamintojos UAB „Retal Baltic Films“ apyvarta dėl augusių žaliavų ir produkcijos kainų pernai išaugo 37%, nors ...
2023-08-25
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia jaunimą registruotis į Rotary Akademiją

Rotary Akademija – tai jau 14 metus vykstanti savanoriška profesinės mentorystės programa, skirta Lietuvoje gyvenančiam jaunimui. Lietuvos Rotary klubų nariai, ...
2023-02-09
Skaityti daugiau

Verslas

Butelių kamštelius lies specializuotame LEZ pastate „FlexStart 2“

Pakuočių gamintoja UAB „Retal Baltic Films“ investuoja 4,5 mln. EUR į naują maistinės APET plėvelės gamybos liniją savo esamose patalpose ...
2022-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This