Suabejota „Klaipėdos vandens“ Stebėtojų tarybos pirmininko reputacija

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečio milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus palikimo byloje figūruojantis žinomas uostamiesčio politikos veikėjas, šiuo metu einantis bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Stebėtojų tarybos pirmininko pareigas Valdemaras Anužis atsidūrė politikų akiratyje. Siekiama išsiaiškinti, ar V. Anužis yra tinkamas toliau eiti šias pareigas.

Valdemaras Anužis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ ir portalas „lrytas.lt“, išsamiai nagrinėjantys pernai mirusio R. Karpavičiaus palikimo aplinkybes, pastaruoju metu itin daug dėmesio skyrė ir V. Anužiui. Iš poros straipsnių, publikuotų tiek rugpjūčio pradžioje, tiek prieš kelias dienas, galima susidaryti įspūdį, kad V. Anužis suvaidino tikrai ne paskutinį vaidmenį, kad buvo mistiškai pakeistas milijonieriaus testamentas ir visas palikimas atiteko naujai jo žmonai bei broliui, o sūnus ir pirmoji žmona, su kuria milijonierius gyveno 40 metų, liko be nieko. Straipsniuose nurodoma, jog būtent V. Anužis blogai pasijutusį R. Karpavičių nuvežė į ligoninę, joje mįslingai atsirado įrašai, kad informaciją apie milijonieriaus sveikatą galima teikti V. Anužiui, o ne pirmajai žmonai.

Be to, R. Karpavičiaus artimieji straipsniuose liudija, kad V. Anužis neva visą laiką jiems melavo apie R. Karpavičiaus būklę, stengdavosi neleisti su juo susitikti, sudarydavo sąlygas, kad R. Karpavičius atgautų kuo mažiau atminties.

V. Anužis jau liudijo ir R. Karpavičiaus palikimo peripetijas narpliojančiame teisme, kuriame byla nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

Pasirodžius tokiai informacijai į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį dar rugpjūčio pradžioje kreipėsi Klaipėdos miesto tarybos frakcija „Už ateities Klaipėdą“. Rašte nurodoma, kad minėtose žiniasklaidos priemonėse patalpinta informacija gali kompromituoti Klaipėdos savivaldybę, kaip strateginės miesto įmonės „Klaipėdos vanduo“ kontrolinio akcijų paketo valdytoją.

„Valstybės bei savivaldybių kontroliuojamų įmonių kolegialių organų nariai prilyginami viešiesiems asmenis ir jiems keliami aukštos moralės bei reputacijos reikalavimai. Prašome pateikti akcijų valdytojo vertinimą dėl UAB „Klaipėdos vanduo“ Stebėtojų tarybos pirmininko atitikties nepriekaištingos reputacijos reikalavimui“, – prašoma G. Neniškiui adresuotame rašte.

„Mes prašome tik pateikti vertinimą. Viešojoje erdvėje yra informacija, kuri gali būti kliuvinys reputacijai. Mes tikimės, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius pasikvies V. Anužį, pasiklaus, o tada galės vertinti. Aš pati neturiu nuomonės šiuo klausimu ir nenorėčiau formuoti jokios išankstinės nuomonės“, – teigė frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ pirmininkė Elida Mantulova.

Pats G. Neniškis teigė, jog šį raštą pamatė tik vakar, pirmadienį, nes prieš tai atostogavo, o vėliau turėjo nedarbingumą.

„Dar nesu išsamiai susipažinęs, neturiu teisininkų išvados. Tačiau reputacija yra ne iš lempos nustatoma, tam yra teismai, kitos atitinkamos institucijos. Be abejonės, V. Anužį pasikviesiu pasikalbėti, tačiau prieš tai turiu išsiaiškinti teisines prielaidas“, – tvirtino G. Neniškis.

Labai panašų raštą Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė surašė uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui. Ji prašo skubiai spręsti klausimą dėl V. Anužio tinkamumo eiti UAB „Klaipėdos vanduo“ Stebėtojų tarybos pirmininko pareigas, nes esą kyla pagristas įtarimas dėl asmens nepriekaištingos reputacijos.

Pats V. Anužis tvirtino, kad jo nepriekaištinga reputacija nėra sugadinta.

„Tie politikų raštai yra labai gerai, kaip balzamas ant žaizdų. Tai prielaida, kad straipsnis pažeidė mano garbę ir orumą bei reputaciją. Reikia suprasti, kad ne laikraščiai, ne žurnalistai vykdo teisingumą, o teismai. Teisme aš pasakiau visą tiesą, o tai ir liks teisme: paaiškinau, kodėl R. Karpavičių nugabenau į ligoninę, kodėl ten atsiradau. Mano reputaciją sukūrė ne politikai, o mano veikla valstybės tarnyboje per 25 metus. Tikrai nematau jokių priežasčių nebeatitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimų. O jei savivaldybės direktoriui ar merui kyla klausimų, tai gali mane pasikviesti ir juos užduoti“, – „Atvirai Klaipėda“ teigė V. Anužis.

5 Comments

  1. Nelė

    Negaliu atsistebėti, kas vyksta Lietuvoje. Dori, protingi, profesionalūs negali užimti postų, nepraeina konkursų per tokius parazituojančius, o čia viskas vyksta aukščiausiame lygyje. Juk straipsniuose ne iš piršto laužti faktai apie šią siaubingą istoriją, kaip galima sunaikinti žmogų ir pasisavinti jo turtus. Manau, kad be aukšto politiko, daktaro pagalbos negalėjo būti taip, kad artimiausieji žmonės net negalėjo lankyti R.K. ligoninėje. Vien tik mergaitės išstūmimas iš viešbučio Klaipėdoje parodo, kad Klaipėdoje su teisėtvarka ne viskas tvarkoje…

    Reply
    • Kutis

      O gal maža plėšikų mūsų lietuvelej? Manau jų niekur netrūksta. Tai ir Klaipėdoj jų pilna. ?

  2. To Moralės nerasta

    pritariu šiam komentarui.
    Sunku suvokti ,kaip ilgai žmonės -žmogus gali gyventi kenkdamas savo bendradarbiams, pažįstamiems…? Ir vis nepripažįstant savo klaidų, savanaudiškumo, kenkiant kitiems …
    Juk jau V.Anužis sulaukė solidaus amžiaus , jau pensininkas , bet vis tiek nesupranta kad reiktų jam baigti savo negražų gyvenimą. Įdomu, kad savivaldybė jį gerai pažįsta, bet vėl išdrįso skirti Į svarbios įmonės UAB „Kl. vanduo” svarbų postą – stebėtojų tarybos pirmininkas. O Jūr. ligoninės direktorius J.Sąlyga irgi tęsia savo pažinti su V.A. Kodėl??
    Visiems kurie kasa duobę kitiems – patys į ją įkrenta. Ko gero šį kartą į ją gali kristi jis….

    Reply
  3. Moralės nerasta

    Visą gyvenimą šis „daktaras’ šliejosi ten, kur pinigai. Nuo „Atlanto”‘ futbolo komandos daktaro laikų, visur įsstrindavo, visiems, keisdamas partijas, pritikdavo. Rimtai atsidavęs savo profesijai nedirbo nei aspkrityje, nei „Sodroje”. „Svajonių jaunikiu” jį pavadino atsisveikindama garsi ponia, buvusi gyvenimo partnerė , nūnai užsieneitė rašytoja Kraniauuskaitė… Ir kas galėtų paneigti, kad šis jaunikis „medikas” neprikišo savo nagučių, intelekto, iškalbos prie dingusių ligonio Karpavičiaus ligos išrašų? „Drgugas”mengelė” …Iš išorės nepaisant metų , gražus, viduje, smarkiai papuvęs” obuolys”

    Reply
  4. Aš taip pat

    jau nepasitikiu ponu Anužiu . Stebėtojo , o dar pirmininko reputacijos neturėtų linksniuoti žiniasklaida įtarimų sukeliančiose situacijose . Būtų padorus , pats atsistatydintų . Pone Anuži , ar postas labai svarbus ? Sakėte norite būti laisvas ? Kada tikėti ? 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This