Dokumentinių filmų festivalyje – programa vaikams

Kultūra

Klaipėdos kino teatre „ArleKinas“ spalio 9–11 dienomis bus rodoma Vilniaus dokumentinių filmų festivalio (VDFF) programa vaikams „Iki mėnulio ir atgal“.

Kadras iš filmo „Debesų sesuo“.

„Kartais filmai vaikams suprantami tik kaip pramoga visai šeimai. Mūsų festivalis stengiasi puoselėti kiną, peržengiantį pramogą, atskleidžiantį ir kitas žmogaus – mažo ar didelio – gyvenimo plotmes. Į programą „Iki mėnulio ir atgal“ atrinkti kino pasakojimai – apie vaikus ir vaikams. Bet jų autorių žvilgsnių gylis ir filmų meninis lygis, tikiu, palies bet kurį, neužmiršusį, ką reiškia mylėti, ilgėtis, ieškoti savęs ir svajoti“, – pranešime cituojama programos sudarytoja Vėjūnė Dūdėnienė.

Apie sparnuotą dvylikamečio Rešato svajonę pasakoja programos filmas „Paukščių berniukas“ (rež. Simon Lereng Wilmont, 2019). Kaip ir kiti vaikai, Rešatas mėgsta žaisti su draugais, leidžia laiką su močiute ir, mamai prašant, ruošia namų darbus. Tačiau maloniausia jam sukiotis balandžių augintojo draugijoje. Nes, kaip jam yra sakęs dabar jau miręs tėvas, ant paukščių sparnų sielos skrenda į dangų. Uoliai besimokydamas paukščių auginimo meno, Rešatas pamažu atranda, ko gyvenime nori iš tikrųjų.

Ilgesio tėvui persmelktas ir lenkų režisierės Katarzynos Lesisz dokumentinis pasakojimas „Šoku tau“ (2018). Filme autorė stebi dvylikametį Viktorą, kuris kasdien keliauja į baleto mokyklą, kur su klasės draugais ruošiasi svarbiam pasirodymui. Ten bus visi tėvai, taip pat ir Viktoro močiutė. Bet labiausiai berniukas laukia atvykstant užsienyje gyvenančio tėvo.

Į mažos mergaitės ryšį su artimaisiais ir pirmąsias savęs paieškas atsigręžia Nyderlandų režisierė Sara Kolster. Jos filmo „Debesų sesuo“ (2019) herojė Kesė su draugais mėgaujasi vasaros atostogomis. Ji ką tik baigė pradinę mokyklą ir ruošiasi lankyti vidurinę. Kai mergaitei buvo penkeri, mirė jos vyresnioji sesuo Bo. Kesė saugo jos daiktus, tikėdamasi neprarasti ryšio su seserimi, ir baiminasi, kad laikas ištrins jos atminimą. Tačiau pokyčiai verčia Kesę permąstyti netektį, ir mergaitė supranta, kad atėjo metas kurti savo pačios istoriją.

Kesės, Viktoro ir Rešato istorijas festivalio organizatoriai rekomenduoja vaikams nuo 11 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - Japonijos kino festivalis

Japonijos ambasada Lietuvoje tęsia gražias tradicijas ir kartu su Japonijos fondu kviečia jau į 21-ąjį Japonijos kino festivalį, kuris vyks ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino teatre „Arlekinas“ vyks Ukrainos filmų festivalis

Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta Ukrainos aktorius ir prodiuseris Daniilas Mireškinas. Jis su savo komanda pristatys išskirtinius Ukrainos kino filmus, ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This