Pasiūlymai augintinių gerovei užtikrinti

Draugas su uodega

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) tarpinstitucinė darbo grupė dėl gyvūnų augintinių gerovės kontrolės probleminių klausimų pateiks Vyriausybei pasiūlymus, kaip efektyviai užtikrinti gyvūnų augintinių gerovę ir užkirsti kelią nelegaliai daugintojų veiklai.

Siūlymus parengė įvairių valstybės institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, išnagrinėję esamą situaciją, teisinę bazę ir remdamiesi kitų šalių patirtimi.

ŽŪM pranešime teigiama, jog viešojoje erdvėje nuskambėję žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai atskleidė faktus apie šešėlinį nelegalių daugyklų verslą ir spragas ne tik Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veikloje, todėl buvo sudaryta speciali darbo grupė pasiūlymams, kaip situaciją pagerinti, parengti.

Statistiniais duomenimis, apie 70 proc. namų ūkių šalyje laiko bent vieną šunį arba bent vieną katę. Skaičiuojama, kad Lietuvoje yra apie 500 tūkst. šunų ir apie 650 tūkst. kačių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Šylant klimatui kinta Lietuvoje gyvenančių gyvūnų įpročiai, plinta invazinės rūšys

Gamtos tyrimų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas, žinduolių ekologijos laboratorijos vadovas Linas Balčiauskas teigia, kad klimato pokyčiai gyvybiškai svarbūs Lietuvoje gyvenantiems ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už šunims pašalintas balso stygas - 4500 eurų bauda

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir nusprendė pakeisti pirmosios instancijos teismo ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Minint vegetarų dieną, kviečiama dalyvauti nacionaliniame aplinkosaugos egzamine

Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). ...
2023-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This