Savaitgalis „Ramybės“ galerijoje: proza, animacija, šaržai

Regionas

Paskutinįjį rugsėjo savaitgalį „Ramybės“ galerija Palangoje kviečia į susitikimus su iškiliais Lietuvos kūrėjais: šeštadienį rašytojas Rolandas Rastauskas čia kalbins teatrologę Audronę Girdzijauskaitę, pristatysiančią romaną „Atminties šuliniai“, sekmadienį naujausią animacinį filmą „Ne ožkoj laimė“ demonstruos Ilja Bereznickas.

„Atminties šulinių“ gelmėje

„Ramybės” galerijoj nuolat vyksta įvairūs renginiai. Archyvo nuotr.

Į susitikimą su teatrologe, dailėtyrininke, humanitarinių mokslų daktare A. Girdzijauskaite Dramų skaitymų draugija Palangoje „Ramybės“ galerijoje kviečia šeštadienį, rugsėjo 26 d., 15 val. Atsiminimų romaną „Atminties šuliniai“, kurį šiais metais išleido leidykla „Homo liber“,  pristatysiančią autorę kalbins poetas, dramaturgas, eseistas, Nacionalinės premijos laureatas palangiškis R. Rastauskas.

„Atminties šuliniai“ – tai biografinis romanas apie epochą, apie sutiktus žmones. Jame autorė atgaivina jaunystės, studijų metų Maskvos teatriniame institute prisiminimus. Tai buvo įdomūs ir prieštaringi proto valymosi ir brendimo laikai, vadinamoji „atlydžio“ epocha, kuri reiškėsi visose gyvenimo ir kūrybos srityse – autorė ją patyrė gyvendama Maskvoje ir Vilniuje.

„Rašant,– sako autorė,– man buvo svarbu nemeluoti, nedailinti, neapsimetinėti, suvokti save, savo aplinką ir pagrįsti savo požiūrį“.

Apie laimę, ožkas ir ne tik jas…

Sekmadienį, rugsėjo 27 d., 12 val. „Ramybės“ galerijoje kino režisierius, Dailės akademijos profesorius, vienu linksmiausių Lietuvoje šaržų kūrėju vadinamas I. Bereznickas kviečia į susitikimą, pavadintą „Būtų liūdna, jeigu nebūtų taip linksma“.

I. Bereznickas  – gerai žinomas karikatūristas, animacinių filmų kūrėjas, kurio šmaikščiu humoru ir vaikišku nuoširdumu persmelkta animacija puikiai įvertinta jau kelių žiūrovų kartų. Bene žinomiausias lietuviškas animacinis filmas „Baubas“ ir pagrindinis jo personažas jau yra tapę I. Bereznicko vizitine kortele. Menininko kūryba, kurios pagrindas yra humoras (filmai, komiksai, iliustracijos), pirmiausia asocijuojasi su šmaikščiais, žaismingais, gal kiek nerimtais dalykais.

Atėjusieji į susitikimą išvys naujausią animacinį filmą „Ne ožkoj laimė“, kuriame perteikiamas ikikarinėje Lietuvoje, mažuose miesteliuose gyvenusių žydų folkloras. Linksmas, ironiškas pasakojimas, kupinas buities realijų ir pozityvaus požiūrio į gyvenimą. Tai istorija apie puikią žmogaus savybę: bet kokioje situacijoje nepasiduoti sunkumams ir, pasitelkus humorą, nugalėti nesėkmes.

„Ramybės“ galerijoje I. Bereznickas ne tik dalyvaus pokalbiuose, diskusijose, ginčuose, bet – galbūt – nupieš ir smagiausių pokalbininkų šaržus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į Audronės Girdzijauskaitės knygos „Kovido meto užrašai“ pristatymą

Jono Šliūpo muziejus rugsėjo 7 d., ketvirtadienį, 17.30 val. kviečia į knygos pristatymą. „Ramybės“ galerijoje teatrologė Audronė Girdzijauskaitė pristatys savo ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus tęsia susitikimus su kūrėjais

Spalio 6 d., ketvirtadienį, 17.30 val., viloje „Ramybė“ Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į antrąjį rudens ciklo „Susitikimai Jono ...
2022-09-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This