Tarp aktyviausių Lietuvos bendruomenių – paupiškiai

Miestas

Jau penktą kartą Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Mykolo Romerio universitetas pagerbė aktyviausias Lietuvos bendruomenes ir paskelbė respublikinio bendruomenių konkurso nugalėtojus.  Tarp nugalėtojų – ir viena Klaipėdos miesto savivaldybės bendruomenė.

Bendruomenių apdovanojimai

Pranešama, kad nominacija „Vietos bendruomenės sėkmės istorija“ įteikta Klaipėdos miesto savivaldybės Paupių bendruomenei. Tik trečius metus gyvuojanti bendruomenė jau įgyvendino nemažai iniciatyvų: jos pastangomis buvo  užkirstas kelias krematoriumo statybai Klaipėdos miesto Paupių gyvenamajame rajone, įgyvendinti įvairūs kultūriniai ir sportiniai projektai, veikia saugios kaimynystės grupė.

Nominacija „Bendruomeniškiausia seniūnija arba savivaldybė“ atiteko Pasvalio savivaldybei, nominacija „Kultūros kolektyvais garsi vietos bendruomenė” – Raudondvario miestelio bendruomenės atstovams. Nominaciją „Sveiką gyvenseną propaguojanti vietos bendruomenė“ pelnė bendruomenė „Upytės žemė“ (Panevėžio rajono savivaldybė). „Vietos bendruomenės lyderis – vadybininkas” nominaciją pelnė „Krakių žiburiai“ (Skuodo rajono savivaldybė) bendruomenės pirmininkė Regina Ramanauskienė.

Pasak Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorės prof. dr. Inga Žalėnienės, iniciatyvios ir drąsios bendruomenės savo pavyzdžiu parodo, kiek daug gali nuveikti kiekvienas žmogus. Apdovanojimų iniciatoriaus MRU profesorius dr. Saulius Nefas pabrėžė, kad bendruomenių iniciatyvos ir darbai sutelkia žmones, įkvepia pasitikėjimo savo jėgomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Ministerija: baigiasi kompensacijos už ukrainiečių apgyvendinimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai ar verslo atstovai, kurie apgyvendino žmones, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Didės pensijos ir socialinės išmokos

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija apskaičiavo, kiek kitąmet didės įvairių rūšių pensijos. Tai aktualu daugiau nei penktadaliui mūsų šalies žmonių ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This