Kretingoje apdovanoti aplinkos puoselėtojai ir išrinktas moliūgas rekordininkas

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienį Kretingoje vykusioje rudens derliaus ir moliūgo šventėje apdovanotos gražiausiai Kretingos rajone besitvarkančios sodybos, daugiabučiai, įmonės bei viešosios erdvės. Šventėje išrinktas ir moliūgas rekordininkas.

Organizatorių nuotr.

Tradicinę apžiūrą – konkursą „Gražinkime savo aplinką“ kasmet organizuoja Kretingos rajono savivaldybė kartu su seniūnijomis, siekdamos paskatinti rajono gyventojus, verslo atstovus puoselėti savo aplinkos, kraštovaizdžio tvarkymo ir gražinimo tradicijas.

Šiemet renkant gražiausiai prižiūrimas sodybas, aplinką prie kaimo ir miesto daugiabučių, įmonių bei viešąsias erdves rugpjūčio mėnesį vertinimo komisija aplankė 20 aplinkos originalumu, augalų įvairove, gėlynais, mažosios architektūros elementais stebinančių vietų.

„Kretingos rajono gyventojai vertina grožį ir skiria daug dėmesio savo aplinkai puoselėti, tuo pačiu gražindami ir visą mūsų rajoną. Šiemet lankytos sodybos, viešos erdvės ir kitos teritorijos išpuoštos taip, kad tikrai buvo sudėtinga išrinkti nugalėtojus. Mūsų žmonės nuostabūs – jie prie savo namų sugeba sukurti ir puošnius parkus, ir per trumpą laiką užauginti spalvų ir rūšių įvairove žavinčias gėlių pievas“, – sakė mero  pavaduotojas Dangiras Samalius, vadovavęs apžiūros – konkurso vertinimo komisijai.

Gražiausiai ir geriausiai rajone besitvarkančios sodybos nominacijoje šiemet nugalėjo Kretingoje savo namų aplinką puoselėjanti Gražinos ir Petro Galdikų šeima. Šios sodybos šeimininkai savo kategorijoje nurungė dar 9 konkurentus gražiausios sodybos kategorijoje.

Aplinką prie daugiabučio dailiausiai tvarkančiais šiemet pripažinti Kūlupėnų Lino gatvės 22 namo gyventojai.

Viešosios erdvės kategorijoje komisija laimėtoju pripažino Kretingos muziejaus kolektyvo išpuoselėtą grafų Tiškevičių įkurto dvaro teritoriją.

Gražiausiai rajone prižiūrėta įmonės teritorija tapo visoje Lietuvoje garsėjantis japoniškas sodas. Netoli Darbėnų miestelio, Mažučių kaime, prieš daugiau nei dešimtmetį meistro iš Japonijos Hajime Watanabe ir gydytojo Šarūno Kasmausko įkurtas išskirtinis, net 16 hektarų apimantis sodas – vienas iš svarbiausių Kretingos rajono turistinių objektų, kviečiantis patirti gamtos ir žmogaus harmoniją.

Apžiūros – konkurso „Gražinkime savo aplinką“ dalyvius lankė ir nugalėtojus išrinko vertinimo komisija, sudaryta iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo, Kultūros ir sporto, Žemės ūkio, kitų skyrių specialistų. Siūlyti pretendentus galėjo rajono seniūnai.

Moliūgų šventėje pristatytas naujas moliūgas galiūnas, pretenduojantis tapti nauju Lietuvos rekordininku. Net 233 kilogramus sveriantį  moliūgą išaugino kretingsodiškis Petras Jonauskas. Renginio metu buvo surengtos šio moliūgo skerstuvės, o jo sėklos išdalintos šventės dalyviams.

Organizatorių nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”158056,158057,158058,158059,158060,158061,158062,158064,158055,158072,158073,158074,158116,158124″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This