Dėl geležinkelio plėtros rengs klaipėdiečių apklausą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasirašė potvarkį dėl uostamiesčio gyventojų apklausos. Beveik visą spalį klaipėdiečių bus klausiama, ar jie pritaria geležinkelio plėtrai Melnragės ir Girulių miške.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apklausą meras inicijuoja reaguodamas į miesto Tarybos narių dar liepą pasirašytą atitinkamą reikalavimą.

Spalio 5-30 dienomis Savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriuje (Liepų g. 11, 116 kab.) darbo valandomis ir savivaldybės interneto tinklalapyje www.klaipeda.lt/apklausa klaipėdiečiai galės atsakyti į klausimą „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“.

Apklausos vykdymu rūpinsis komisija, į kurią meras paskyrė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Andrių Dobranskį, savo pavaduotoją Arvydą Cesiulį bei patarėjas Dianą Paliūnaitę ir Nataliją Sadovskają, Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų skyriaus vedėją Darių Kadį, Klientų aptarnavimo skyriaus vedėją Liną Kryževičienę, Savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyriausiąją specialistę Aušrą Lukauskienę bei miesto Tarybos narę Niną Puteikienę.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad tokių apklausų rezultatai yra patariamojo pobūdžio.  Savivaldybės taryba privalo svarstyti apklausai pateiktą klausimą, jeigu savo nuomonę pareiškė ne mažiau kaip 15 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje (turinčių teisę balsuoti). Per praėjusius savivaldos tarybos rinkimus Klaipėdoje buvo beveik 131 tūkst. rinkėjų, tad 15 proc. nuo šio skaičiaus yra beveik 20 tūkst.

Apklausos paskelbimo iniciatyvos teisė priklauso savivaldybės gyventojams, savivaldybės tarybai, merui ir seniūnui.

Birželio pabaigoje Vyriausybė iš pradžių priėmė nutarimą dėl geležinkelio pertvarkos Klaipėdoje, kuriame be išlygų buvo minima tik galimybė prekinių traukinių paskirstymo stotį perkelti į Pauostį, o po savaitės pritarė pataisytam nutarimo projektui, kuriame jau atsirado ir Kopūstų kaimo alternatyva, nors Pauostis, kaip galimas krovininių traukinių stoties variantas, irgi neatmestas.

20 Comments

  1. Lina

    Kodel tik uzgincyti sprendimus reikalingi zmoniu balsavimai, o kai priimti- musu nera.Kiek kartu jau buvo isreikstas noras issaugoti Giruliu miska.Toks vaizdas, kad laukiama kol visi numos ranka, kol pavargs nuo tos kovos

    Reply
  2. Miškas

    Čia rašo ir balsuoja tie kurie Girulių miške nėra buvę. Jūs pasivaikčiokite po tą ” mišką” palei geležinkelį, tarp geležinkelio ir pajūrio gatvės. Prisiriksite erkių sušlapsite kojas ir busite laimingi. Žmonės nepasiduokite manipuliacijoms.

    Reply
  3. Nezabitauskas

    Kadangi klausiama „Ar pritariate…”, tai, apklausai nepavykus – nesurinkus 15 proc. balsų, išeitų, kad dauguma nepritaria. Daugumai nepritariant kelynui Giruliuose, savivaldybė privalėtų savo pritarimą atšaukti. Šiaip ar taip, įvyktų apklausa ar neįvyktų, savivaldybė turi grįžti prie šio klausimo. Tokią įvykių seką diktuoja elementari logika. Žinoma, pesimistas atkirstų man, kad kvailiams ar sukčiams logikos dėsniai negalioja.

    Reply
  4. Tonis

    Kur pasirašyti?Kiek Vilnius spręs mūsų likimus ,blokuosim eismą

    Reply
    • N. Puteikienė

      Nuo spalio 5 d. : – Spalio 5-30 dienomis Savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriuje (Liepų g. 11, 116 kab.) darbo valandomis ir savivaldybės interneto tinklalapyje http://www.klaipeda.lt/apklausa klaipėdiečiai galės atsakyti į klausimą „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“.

  5. Kestas

    Aš suprantu, kad vilniečiai, kurie nei Klaipėdoje gyvena, nei žino Klaipėdos problemų, galėjo taip nuspręsti. Bet Klaipėdos savivalda? Negi jiems visiškai nusispjauti ant žmonių ir dėl uosto jie pasiruošę viskam? Kokios čia dar apklausos reikalingos?

    Reply
    • N. Puteikienė

      Aš teikiau savivaldybės tarybai sprendimą dėl to, kad būtų atšauktas Neniškio pritarimas dėl geležinkelio mazgo perkėlimo į Girulius. Taryba nepritarė mano pasiūlymui. Todėl inucijavau apklausą – reikia surinkti 15 proc. klaipėdiečių balsų, tada bus privaloma šį klausimą spręsti taryboje dar kartą.

  6. Saga

    Aš už Giruliu miško išsaugojima! Negalima iškirsti miško kuris apsaugo miestą nuo pajūrio nesamo smėlio. O ypatingai šis miškas yra miestui lyg plaučiai.

    Reply
  7. Myliu lietuva

    Klaipėdoje ir taip truksta parku,skveru ir t.t.,viska ka imanoma daro pries gamta ir zmogu.NE PLETRAI.UZ GYVYBE IR GARMONIJA SU GAMTA.

    Reply
  8. Talk

    Apsikabinęs medį sotus nebūsi. Aš už plėtrą.

    Reply
    • Mano vardas

      Aš už klestinčią Lietuvą su vieninteliu uostu .

    • Ne

      Plėtra gali būti ir nekertant Girulių miško, kurį, beje, ne Jūs sodinot. Ir gyvenat greičiausiai ne Klaipėdoje. Todėl viskas atrodo gerai.

  9. Jutano

    Kas , kur ,kada renkant parašus ?

    Reply
    • N. Puteikienė

      Nuo spalio 5 d. – Spalio 5-30 dienomis Savivaldybės administracijos Klientų aptarnavimo skyriuje (Liepų g. 11, 116 kab.) darbo valandomis ir savivaldybės interneto tinklalapyje http://www.klaipeda.lt/apklausa klaipėdiečiai galės atsakyti į klausimą „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“.

  10. Jonas

    Aišku ir be apklausų , kad iškirsti mišką – iškirsti plaučius miestui. Labai tikiuosi , kad sveikas protas , sąžinė ir priesaika miestiečiams , neleis naikinti Girulių ir Melnragės miško. Laikas ten įsteigti draustinį , kad kokiems brudams nekiltų noras pasišildyti rankų , o mūsų savivaldybėje tokių yra .

    Reply
    • N. Puteikienė

      Aš teikiau savivaldybės tarybai sprendimą dėl to, kad būtų atšauktas Neniškio pritarimas dėl geležinkelio mazgo perkėlimo į Girulius. Taryba nepritarė mano pasiūlymui. Todėl inucijavau apklausą – reikia surinkti 15 proc. klaipėdiečių balsų, tada bus privaloma šį klausimą spręsti taryboje dar kartą

  11. Grubliauskas

    Yxodi

    Reply
  12. Ačiū Ninai

    AČIŪ NUO ŽMONIŲ

    Reply
  13. N. Puteikienė

    Pagaliau! Prieš du mėnesius surinkau tarybos narių parašus dėl apklausos paskelbimo. Meras vilkino du mėnesius. Jūsų nuomonė dėl Grirulių miško – privalo būti išgirsta! Todėl atsakykite, kad NEPRITARIATE GELEŽINKELIO MAZGO PERKĖLIMUI Į GIRULIŲ MIŠKĄ! Meras sako, kad apklausą yra patariamojo pobūdžio. Bet jos rezultatai PRIVALO BŪTI SKELBIAMI ARTIMIAUSIAME TARYBOS POSĖDYJE IR RENGIAMAS SPRENDIMAS. Priversime priimti tarybą sprendimą, kad Girulių miškas nebūtų niokojamas!

    Reply
    • Giria

      Kur ir kada pasirašyti už miško išsaugojimą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This