Tarp apdovanotų verslo lyderių – Vakarų Lietuvoje veikianti įmonė

Verslas

Daugiau kaip 2000 įmonių vienijanti Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) pirmadienį Vyriausybės rūmuose apdovanojo didžiausią proveržį eksporto srityje padariusias bendroves, labiausiai nusipelniusius šalies regionų verslininkus bei geriausią Lietuvos metų verslininkę.

Pranešama, kad „Lietuvos eksporto prizą 2019“ šiemet pelnė penkios kompanijos. Tarp apdovanotųjų – vienintelę pasaulyje gintaro pirtį bei unikalius SPA sprendimus turinti bei aktyviomis pastangomis 30 proc. pajamų iš užsienio turistų generuojanti  UAB „Atostogų parkas“.

„Vienintelė pasaulyje viešai prieinama natūralaus gintaro „Saulės“ pirtis yra tarp dažniausiai mūsų užsienio lankytojų įvardintų priežasčių, dėl ko jie apsilankė „Atostogų parke“. Tai unikalus, niekur nematytas objektas, kurį mielai lanko ir užsieniečiai, ir lietuviai, – sakė „Atostogų parko“ viešbučio vadovė Inga Drungilienė. – Tačiau mūsų kompleksą užsieniečiai vertina ir dėl kitų priežasčių: gydomojo mineralinio geoterminio vandens, išgaunamo iš 2154 m gylio gręžinio, ir gydomojo purvo sapropelio procedūrų, aukštos kokybės SPA ir sveikatinimo paslaugų, galimybės apsistoti natūralaus miško apsuptyje įsikūrusiose ekologinėse rąstinėse vilose ir, žinoma, dėl 16 baseinų ir 8 pirčių lauke ir uždaroje vidaus erdvėje.“

Viešbučio vadovės duomenimis per 2019 metus „Atostogų parko“ komplekse apsilankė turistų iš Anglijos, Airijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Suomijos, Norvegijos, Švedijos, Šveicarijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Izraelio, JAV ir kitų šalių. Bendra iš turistų šio komplekso gauta pajamų suma 2019-aisiais metais viršijo 4,8 mln. eurų.

Kiti laureatai –  žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, UAB „ROL Lithuania“,  UAB „Baltoji Vokė“ bei geriausia verslininke nominuota džiovintų vaisių, uogų, daržovių ir prieskonių gamintojos UAB „Geld Baltic“ vadovė Laura Kaziukonienė.

„Lietuvos eksporto prizo“ apdovanojimus kasmet nuo 2001 m. organizuojančios LPPARA prezidentas Rimas Varkulevičius teigia, kad šie neeiliniai metai ne tik dar labiau sustiprino eksporto reikšmę verslams, bet ir išryškino aukštos pridėtinės vertės produkcijos atsparumą rinkų svyravimams, taip pat dar kartą atskleidė lyderystės ir vizionieriškumo svarbą.

„Džiugina, kad Lietuvos gamintojai ir paslaugų teikėjai vis dažniau konkuruoja nebe kaina, o unikalumu, prekių ar paslaugų dizainu, pridėtine verte ir inovacijomis. Tokia strategija yra imlesnė laikui ir investicijoms, tačiau žymiai tvaresnė ir atsparesnė. Todėl džiaugiuosi, kad šių metų „Lietuvos eksporto prizas“ išryškina ir įvertina būtent aukštesne pridėtine verte grįstas įmones, o orientacija į šią kryptį yra vis labiau auganti Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų sistemos veiklos dalis“, – komentuoja R. Varkulevičius.

Be minėtų laureatų, LPPARA taip pat garbės ženklais – Sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ – apdovanojo prie rūmų veiklos bei ekonominės ir investicinės aplinkos gerinimo pernai labiausiai prisidėjusius narius bei partnerius, tarp jų – ir Klaipėdos PPAR generalinio direktoriaus pavaduotoją Vidą Kažuro.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Mokslinė-praktinė konferencijoje „Gamta ir sveikata ateičiai"

Spalio 13 d. nuo 9 val. Klaipėdos universiteto Aula Magna auditorijų komplekse Studlende bei spalio 14 d. nuo 9 val. ...
2023-09-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This