Kūrybinių kino dirbtuvių pabaiga –  septyni nauji filmai apie Klaipėdą

Kultūra

Rugsėjo 25 d. Klaipėdos ,,Kultūros fabrike“ įvyko jau tradicija tapusi kino kūrybinių dirbtuvių „NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipdėda’20“ filmų peržiūra. Renginio metu viešai parodyti net septyni šių metų dirbtuvėse sukurti dokumentiniai trumpametražiai filmai.

Šių metų dalyvių pasirinktos temos pateikė daug naujų Klaipėdos miesto perspektyvų. Nuo  A. Rekašiūtės filmo ,,Įkvėpti“, kuriame atspindimas jaunosios ir vyresniosios Klaipėdos aktorių kartų skirtingumas iki  V. Jaruševičiaus filmo ,,Bauda“, kuriame, pasitelkiant juoko elementus, parodoma sunki Klaipėdos kontrolierių kasdienybė – visi sukurti filmai atskleidžia naujas Klaipėdos spalvas ir neša stiprią režisieriaus žinutę.

Dirbtuvių metu studentus konsultavo ir savo žiniomis dalijosi kino srities profesionalai: režisierė Inesa Kurklietytė, režisierius Ričardas Matačius, operatorius Erdvilas Petras Abukevičius bei garso režisierius ir kompozitorius Ramūnas Jasutis. Taip pat specialių paskaitų metu studentai turėjo galimybę sutikti dokumentinio kino kūrėją Ramunę Kudzmanaite bei kinotyrininkę Rasą Paukštytę. Dirbtuvių viešnios skaitė dalyviams paskaitas, kartu su jais gilinosi į dokumentinio kino niuansus, jo etiką bei atsakė į rūpimus klausimus.

,,Džiaugiuosi, jog galėjau išbandyti save režisierės rolėje. Tai buvo be galo atsakingos pareigos. Projekto metu supratau, kiek daug dar aš nemoku, bet galiu ir turiu galimybę išmokti. Žinoma, buvo gera sutikti įdomius dėstytojus, kurie mus mokė iš savo pačių sukauptos patirties, tikėjo ir palaikė mūsų sumanymus, ir geraširdžius konsultantus, kurie padėjo tiek techniškai, tiek palaikė emociškai. Po projekto drąsiai galiu teigti, jog atsirado aistra kinui, kurią noriu auginti ir ruoštis kitų metų dirbtuvėmis! – įspūdžiais dalijasi šių metų projekto dalyvė  LMTA Klaipėdos fakulteto trečiakursė Viktorija Bružaitė.

,,NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“ – tai kartą metuose vykstančios edukacinės kūrybinės kino dirbtuvės, skirtos visiems klaipėdiečiams, norintiems išmokti dirbti su profesionalia kino technika bei susipažinti su dokumentinio kino gamyba.

Projektą organizuoja ,,Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius“. Projekto partneriai: Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Všį Culture Bridge, VšĮ ,,Medijų uostas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kultūros fabriku tapusiai „tabokinei“ teko ir karo belaisvių lagerio dalia

Lygiai prieš 70 metų tuometinė spauda pranešė, kad Klaipėdoje atgims cigarečių ir papirosų gamyba, tarpukariu buvusi tarp pramonės lyderių. Ta ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Madų savaitė atidaryta jaunųjų dizainerių eksperimentais ir tapybos paroda

Trečiadienio vakarą „Hofo“ erdvėse „Fashion week Klaipėda“ atidarė trys jaunųjų dizainerių komandos su savo mados kolekcijomis, o Kultūros fabrike pristatyta ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This