Seimo rinkimų metu balsuoti namuose galės daugiau rinkėjų

Konsultacijos

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad rengiantis spalio 11 d. vyksiantiems Seimo rinkimams, turinčių teisę balsuoti namuose rinkėjų ratas išplėstas dviem papildomomis asmenų grupėmis. Šiemet balsuoti namuose tai pat galės neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys ir rinkėjai, esantys saviizoliacijoje dėl COVID-19.

Artėjančiuose Seimo rinkimuose pasinaudoti įstatymo teise balsuoti namuose galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingi žmonės, neįgalieji, juos slaugantys ir juos prižiūrintys asmenys ir saviizoliacijoje dėl COVID-19 pandemijos esantys Lietuvos piliečiai.

Pasitikrinti ir pasidomėti, ar rinkėjas yra įtrauktas į balsuojančiųjų namuose sąrašus, taip pat – pareikšti pageidavimą balsuoti savo gyvenamosiose patalpose galima paskambinus trumpuoju informacijos apie rinkimus teikimo telefonu 1855. Juo galima skambinti kasdien (įskaitant savaitgalius) nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro iš visų Lietuvoje veikiančių mobiliojo ryšio operatorių tinklų. Skambutis į šią informacijos teikimo liniją kainuos tiek, kiek skambinant į savo mobiliojo ryšio operatoriaus tinklą.

Dėl saviizoliacijoje esančių asmenų balsavimo namuose tvarkos VRK sprendimą priėmė praėjusią savaitę. Numatyta, kad saviizoliacijoje esantys rinkėjai užpildytų specialią prašymo leisti balsuoti namuose formą ir užsitikrintų galimybę pasinaudoti balsavimo teise artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Prašymo balsuoti namuose formą ir išsamesnės informacijos apie balsavimą saviizoliacijos sąlygomis rasite ČIA.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Antrasis Seimo rinkimų turas: ką pasirinko Klaipėda ir Lietuva?

Antrojo Seimo rinkimų turo rezultatai Klaipėdoje staigmenų nepažėrė – klaipėdiečiai į parlamentą išsiuntė visus kandidatus, kurie pergalę šventė ir pirmajame ...
2020-10-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Seimo rinkimų II turo debatai: ką kalba ir žada Klaipėdos apygardų kandidatai?

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ į antrą Seimo rinkimų turą Klaipėdos vienmandatėse apygardose patekusiems kandidatams suteikė galimybę paskutinį kartą savo požiūrį ...
2020-10-22
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Ką kalba ir žada Baltijos apygardos kandidatai?

Baltijos vienmandatės apygardos kandidatų debatuose, kuriuos trečiadienio vakarą surengė asociacija „Mano miestas Klaipėda“, pasirodė devyni iš 12-os joje į Seimą ...
2020-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This