Testas padės išsirinkti, už ką balsuoti Seimo rinkimuose

Politika

Nepriklausoma savanorių komanda sukūrė internetinį puslapį seimorinkimai2020.lt

Iš aktualiausių ir plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusių klausimų sudarytas testas jį išsprendusiam parodys penkias labiausiai jo pažiūras atitinkančias partijas. Projektas parengtas savanoriška iniciatyva, norint paskatinti piliečius balsuoti ir būti politiškai aktyviais.

Testą sudaro 15 klausimų. Partijų nuomonės ir pozicijos šiais klausimais surastos rinkiminėse programose bei viešuose pasisakymuose žiniasklaidoje, taip pat vertinti partijų balsavimai Seime. Teste kiekviena partija turi lygiavertį šansą. Kiekvienas atsakymas prideda tam tikrą taškų kiekį partijai.

Rezultatuose rodomos 5-ios, labiausiai pateiktus atsakymus atitinkančios politinės jėgos. Jeigu surenkate 100%, tai reiškia, kad jūsų atsakymai idealiai atitinka partijos poziciją. Testas papildytas paaiškinimais prie kiekvieno klausimo, kad žmonės, kuriems politika mažiau aktuali, galėtų lengviau pasirinkti atsakymo variantus teste. Taip pat puslapyje galima rasti partijų pasisakymus ir balsuoti už ar prieš juos.

Projektas vykdomas visiškai savanoriškai, prie jo prisidėjo 7 politinėms partijoms ir organizacijoms nepriklausantys asmenys. Projekto vadovas ir koordinatorius – DevOps inžinierius Laimis Valatka, dirbantis kanadiečių įmonėje „The Workshop“, kuriančioje žaidimus, lažybų puslapius bei apmokėjimo sistemas. Jis Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijoje baigė bakalauro studijas pagal studijų programą „Programavimas kompiuteriams“.

Projekto idėjos autorius, Vilniuje gyvenantis žiniatinklio programuotojas Rytis Valatka, mokslus baigęs Klaipėdos verslo ir paslaugų profesinėje mokykloje.

Projekto tekstus, klausimyną bei klausimų ir atsakymų formuluotes su kolegomis sudarė Klaipėdos universiteto žurnalistikos bakalauro studijas baigęs Artūras Maslak.

Kartu su komanda nagrinėjo partijas ir idėjas klausimynui teikė studentė Jurinda Merkevičiūtė.

Projekto dizainą parengė violetadesign.com

Projekto vadovas ir koordinatorius Laimis Valatka.

„Labai norėjau išvykti į užsienį ir padariau tai pasitaikius pirmajai progai. Tačiau gyvenimas emigracijoje man nepatiko ir aš pamaniau, kad turime patys statyti ir kurti savo šalį tokią, kokia ją norėtume matyti. Esame jauna valstybė ir viskas dar priešakyje. Pats ne kasdien gilinuosi į politikos subtilybes, dėl to norėjau sukurti puslapį, kuris padėtų piliečiams geriau susigaudyti šioje srityje ir nukreiptų juos tinkama linkme“,  – sako projekto idėjos autorius R. Valatka.

Nuomonių, klausimų ir pastebėjimų testo autoriai laukia el. paštu info@seimorinkimai2020.lt

 

4 Comments

  1. GintarasR

    Įdomus testukas kaip pasižaidimui, bet klausimai parinkti labai nevykusiai. Manyčiau, kad vietoje požiūrio į smėlį Lukiškių aikštėje svarbiau yra požiūris į aplinkos apsaugą ir taršos valdymą, orientacija į ateities ekonomikos vystymo kryptis, žodžio laisvės situacija, pilietinės visuomenės dalyvavimo įrankiai, teismų sistema ir kt. mano kuklia nuomone žymiai už smėliuką svarbesni dalykai.

    Reply
  2. Artiomas

    Atlikau testą, pažymėjau atsakymus artimus mano pasirinktos partijos programai, tačiau jos tarp siūlomų neradau.

    Reply
    • d

      As taip pat nerandu JK balsuoti pastu atsiustame biuletenyje partijos Lietuvos Sarasas ?

  3. Palmira Martinkienė

    Visai smagus testas, tik gal reikėjo daugiau klausimų, nes labai jau greit atlikau, bet rezultatai teisingi 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This