Traukiniu iš Klaipėdos į Vilnių pervežė pirmąją puspriekabę

Transportas

Didžiausios Baltijos šalyse geležinkelių grupės „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ ruošiasi puspriekabių pervežimams Lietuvoje – praėjusią savaitę Vilniaus intermodalinį terminalą (VIT) pasiekė pirmoji traukiniu atvežta vilkiko puspriekabė iš Klaipėdos jūrų uosto.

Bandomojo vežimo metu iš Danijos keltu atgabenta puspriekabė Centriniame krovos terminale (CKT) buvo pakrauta ant specialios „LTG Cargo“ traukinio platformos ir išgabenta į VIT. Vilniuje į puspriekabę buvo pakrautas krovinys ir ji išgabenta atgal į Klaipėdos jūrų uostą.

„Atlikdami technologinius bandymus siekiame kuo geriau pasiruošti reguliariems puspriekabių pervežimams. Šiemet jau sėkmingai pervežėme puspriekabes iš Vokietijos į Lietuvą, dabar atliekame bandymus ir Lietuvoje, o visoje krovinio logistikos grandinėje apjungiame geležinkelio ir jūros transportą. Tokiu būdu potencialiems klientams planuojame siūlyti jungtis ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Europoje puspriekabių gabenimas traukiniais sparčiai vystosi ir populiarėja, o tokią tendenciją iš esmės lemia dvi priežastys: pirmiausia, puspriekabių perkėlimas ant geležinkelio atlaisvina kelius ir didina eismo saugumą, antra – tai reikšmingai prisideda prie aplinkos tausojimo, nes į aplinką patenka gerokai mažiau CO2″, – pranešime žiniasklaidai pažymi „LTG Cargo” generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

Reguliarius puspriekabių vežimus „LTG Cargo“ planuoja pradėti dar šiemet, o klientams bus siūlomas susisiekimas ir su Vokietijos bei Skandinavijos šalių uostais – Kyliu, Karlshamu, Treleborgu.

„Centrinis Klaipėdos terminalas suinteresuotas nuolat plėsti ir tobulinti savo teikiamas paslaugas. Siekiame neatsilikti nuo kitų Europos ro-ro terminalų, tad moderniais sprendimais ir inovacijomis privalome išlikti patrauklūs savo klientams. Šiandien žengtas pirmas žingsnis leidžia praverti „žaliojo uosto“ koncepcijos duris, tęsiant sunkiasvorio transporto srautus Klaipėdoje mažinančius uosto projektus“, – teigia CKT generalinis direktorius Karolis Grigalauskas.

Dabar automagistrale Vilnius-Kaunas-Klaipėda per parą pravažiuoja apie 3 tūkst. vilkikų su puspriekabėmis. Tuo tarpu „LTG Cargo“ vienas traukinio sąstatas gali pervežti apie 40 puspriekabių.

1 Comment

  1. GintarasR

    Ar tai reiškia, kad „fūros”, kurios anksčiau tarkim, iš Plungės ar Gargždų važiuodavo tiesiai link Vilniaus, ar link sienos su Lenkija, dabar pradės važiuoti į CKT, kad pasikrauti ant gž platformų? Gal yra kokie nors skaičiavimai, kiek krovininio transporto padaugės Klaipėdos gatvėse ir kur galima su skaičiavimais susipažinti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Lauksime naujo LTG vadovo konkurso?

Rusijos Federacijos Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas tęsia mitologijos apie „eksklavą blokuojančią Lietuvą” repertuarą savo šalies žiniasklaidoje. Dar gąsdina Kremliaus ...
2022-07-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Nemuno gatvės vingiai Klaipėdos uosto jungčių akivaruose

Gegužės pabaigoje vyko Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtros tarybos posėdis, kurio diskusijų epicentre buvo vidinės uosto gatvės, jungiančios jo pietus ...
2022-07-05
Skaityti daugiau

Nuomonės

Po Skvernelio skvernu Klaipėdoje bando revanšuotis ir margi praeities balandėliai

Pavasaris taip jau surėdytas, kad paukštelis glaudžias prie paukštelio, skiedra ant skiedros lipa, o politikai dairosi, ypač atsidūrę istorijos paraštėse, ...
2022-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This