Nutraukė „Žaliakalnio“ gimnazijos remonto sutartį

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog „neapsikentusi nuolatinio darbų vilkinimo”, ketvirtadienį nutraukė sutartį su rangovu, įsipareigojusiu atlikti remonto darbus Klaipėdos „Žaliakalnio“ gimnazijoje.

Palmiros Mart nuotr.

Nutraukta sutartis, pasirašyta tarp uostamiesčio savivaldybės ir UAB „Išskirtinio būsto statyba“, kuri pagal sutartį turėjo atlikti mokyklos vidaus patalpų remonto darbus (sutarties vertė – beveik 1,2 mln. eurų).

„Pagrindinė sutarties nutraukimo priežastis – smarkiai vėluojama atlikti rangos darbus. Be to, kyla klausimų dėl atliktų darbų kokybės“, – pranešime pažymi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad rangovui vėluojant atlikti darbus yra trikdomas mokymosi procesas mokykloje, į ją negali grįžti mokiniai.

Prieš kelias savaites minėtoje mokymo įstaigoje antstolis užfiksavo faktines aplinkybes. Šiuo metu atliekamas nepadarytų darbų vertinimas.

„Maždaug už dviejų savaičių, spalio viduryje, tikimasi pasirašyti sutartį su nauju rangovu, kuris atliks UAB „Išskirtinio būsto statyba“ pradėtus, bet nebaigtus darbus”, – teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

Tuo metu UAB „Išskirtinio būsto statyba“ vadovas Mindaugas Citavičius dar kartą raštu kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių patikindamas, kad darbai buvo atliekami laikantis visų teisės aktų bei pateikto projekto reikalavimų.

„Neatliekami tik tie darbai, kurių atlikimui būtina tikslinti projektą – apie tai Užsakovas žino, tačiau nevykdo bendradarbiavimo pareigos. Nėra jokio sutartinio pagrindo sutartį nutraukti dėl Rangovo kaltės. Šiame sutarties vykdymo etape yra neracionalu nutraukti sutartį, nes tiek Užsakovas, tiek Rangovas patirtų nuostolių, kurių galima išvengti”, – rašoma rašte, kuriame taip pat stebimasi, kodėl toliau leista dirbti tik vienam subrangovui, montuojančiam vidaus ir lauko duris, o šildymo sistemos paruošimo darbų atlikti jau neleidžiama.

3 Comments

  1. Svetima gėda

    Jaučiu svetimą gėdą skaitydamas Citavičiaus užsakytus straipsnius ir tyčia bandant suklaidinti visuomenę.
    Jūs nuvažiuokite į mokyklą ir pasižiūrėkite atliktų darbų kokybę, kur net nebūnant specialistu gali kilti klausimų kas išvis suteikė tokiai įmonei teisę atlikti statybinius darbus.
    O pono Citavičiaus elgesys sprendžiant problemas yra apskritai nediskutuotinas.
    Iš interviu ir kitų užsakytų straipsnių viešojoje erdvėje tai atrodo žmogų nors prie širdies dėk ir gailėk dėl tokio baisaus savivaldybės poelgio nutraukti Sutarti, bet visi kas žino realią situaciją gali tik pasijuokti pro ašaras iš pono Citavičiaus skleidžiamo melo.
    Baisu.

    Reply
  2. Klaipėdos giventoja

    „Žaliakalnio ” gimnazijos mokinių, tėvų ir darbuotojų bendruomenė džiaugiasi Klaipėdos miesto savivaldybės sprendimu nutraukti pasirašytą sutartį tarp uostamiesčio savivaldybės ir UAB „Išskirtinio būsto statyba“. Bjauru skaityti, jog UAB „Išskirtinio būsto statyba“ vadovas Mindaugas Citavičius pateikia melagingus faktus apie atliekamus darbus. Pasitarimo protokoluose užfiksuota, jog apskritai nebuvo sudaromi jokie darbo grafikai, o patys remonto darbai buvo vykdomi nekvalifikuotai. Tokių vadovų nereikėtų leisti ateityje vadovauti jokiems darbams. Plojame rankomis ir sakome – Ačiū tokiam savivaldybės sprendimui. Linkime, kad niekam niekada nereikėtų turėti reikalų su ponu Mindaugu Citavičiumi.

    Reply
  3. Grandinėlė

    Laukia teismų grandinėlė…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This