Klaipėdiečių duetas pristato naują dainą ir vaizdo klipą

Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=CuTEfpTOefs&feature=youtu.be”][vc_column_text]Elektroninės muzikos duetas iš Klaipėdos Uraganius ir Aira pristato naujausią savo kūrinį ir vaizdo klipą „Sauliūtė”.

Naujausią savo kūrinį duetas savo klausytojams dovanoja spalio 1-ąją – Tarptautinės muzikos dienos proga.

Uraganiaus ir Airos (atlikėjų Ramūno Tamošausko ir Airidos Mockutės ) kūrybinė draugystė prasidėjo prieš ketverius metus, kuomet buvo išleistas pirmosios jų bendros dainos „Strazdas“ įrašas. Dueto kūryboje darniai persipina šiuolaikiniai jaunatviški ritmai ir folkloras. Airida kaip solistė ne kartą dalyvavo Dainų švenčių programose, muzikiniuose projektuose su valstybiniu ansambliu „Lietuva“.

Su lietuvių etnine muzika Ramūnas susipažino dar studijų laikais Klaipėdos universitete. Tai ir paskatino kurti savito stiliaus muziką, norint išsaugoti lietuvių liaudies dainas ir adaptuoti jas šiuolaikiniam klausytojui. Teigiama, kad kūrybai įtakos padarė ir įkvėpė vaikystė, praleista Aukštaitijos vienkiemyje pas senelius, kurie dainuodavo dažniausiai nudirbus visus dienos darbus ar net ir besidarbuojant.

Iš gražių sentimentų ir tradicijų puoselėjimo gimė ir šio muzikinio projekto tikslas – išsaugoti senąsias lietuvių dainas, jungiant jas su šiuolaikinėmis muzikinės išraiškos formomis ir sudominti bei perduoti tai jaunajai kartai.

Šio dueto gerbėjų gretos sparčiai auga, jų dainas galima išgirsti įvairiuose renginiuose, folkloro šventėse ir muzikos misterijose. Kūriniai skamba ir radijo stotyse. Su daina pristatomas ir profesionalus vaizdo klipas, filmuotas Kartenos apylinkėse, Pieceliuose, Sauliaus Miltakio autentiškoje sodyboje.

Vaizdo klipo kūrybinė komanda Andrius Ganusauskas, Adomas Tirkšliūnas, aktorius Deividas Timinskas, šokių studija „Duende“.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kalėdų giesmės“ premjera - lrt.lt platformoje

Jau šį vakarą, šeštadienį, 17 val., portale lrt.lt mažų ir didelių laukia išskirtinė kalėdinė dovana – spektaklio pagal Ch. Dickenso ...
2020-12-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This