Palanga jaunus emigrantus grįžti vilios išmokomis

Regionas

Su Palanga savo ateitį apsisprendę susieti jauni žmonės sulauks kurorto savivaldybės finansinės paramos – tokį sprendimą ketvirtadienį vienbalsiai priėmė posėdžiavusi miesto Taryba.

1000 eurų dydžio finansinė paskata trejus metus bus taikoma ir iš emigracijos grįžusioms šeimoms, auginančioms ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaiką ar vaikus, kurie lanko Palangos ikimokyklinio ar bendrojo lavinimo įstaigas. Palmiros Mart nuotr.,

Palangą rinktis kaip miestą, kuriame planuojama nuolat gyventi, dirbti bei auginti vaikus, jaunimas bei iš emigracijos grįžusios šeimos bus skatinami tikslinėmis išmokomis, kurios sieks iki 50 proc. asmens metinio gyventojo pajamų mokesčio dydžio, per vienerius kalendorinius metus sumokėto į Palangos miesto biudžetą. Maksimali išmoka asmeniui negalės būti didesnė nei 1000 eurų per metus.

Šia finansine parama galės pasinaudoti jaunimas, iki kol asmeniui sukaks 29 metai, trejus metus negyvenęs Palangoje (nebuvo šiame mieste deklaravę gyvenamosios vietos), taip pat – jaunimas, išvykęs iš Palangos studijuoti (įskaitant ir deklaravusius savo gyvenamąją vietą Palangoje, pavyzdžiui, pas tėvus) ir įgijęs aukštojo arba aukštesniojo mokslo (dieninių studijų) diplomus.

Tokio pat dydžio finansinė paskata trejus metus bus taikoma ir iš emigracijos grįžusioms šeimoms, auginančioms ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaiką ar vaikus, kurie lanko Palangos ikimokyklinio ar bendrojo lavinimo įstaigas, jei emigracijoje nors vienas iš tėvų ir nors vienas vaikas gyveno ne trumpiau nei trejus metus.

„Šio sprendimo naudą netiesiogiai pajus ir visi palangiškiai, kadangi mieste augant jaunų, išsilavinusių bei darbingų gyventojų skaičiui, didės ir mokesčių mokėtojų ratas. Tad miesto biudžetas gaus daugiau pajamų, o išmokų forma į Palangą atvykusiam gyventi jaunimui bei vaikus auginančioms šeimoms bus išmokama tik iki pusės jų jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio“, – kalbėjo šiuos pakeitimus inicijavęs Palangos tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Skritulskas.

Taip pat tikimasi, jog į Palangą iš užsienio sugrįžę gyventojai savo santaupas taip pat investuos kurorte – Palangoje pirks nekilnojamąjį turtą, galbūt sukurs ir savo verslą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Keli žvilgsniai į Jaunųjų filologų konkursą Palangoje

Jaunųjų filologų konkursą pavadinti jaunu galime tik sąlyginai: juk 56-as! Juk prasidėjo slogios stagnacijos laikais, baimindamas švietimo funkcionierius, bet džiugindamas ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Paskelbti Kompozitorių konkurso nugalėtojai

Palangoje vykstančio Europos brasbendų čempionato (EBBC) metu ketvirtadienio vakarą paaiškėjo 9-ojo Europos kompozitorių konkurso rezultatai. Nugalėtoju tapo kūrinio „Magdalenos įlanka“ ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo

Palangoje vykstantis Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo – ketvirtadienio vakarą kurorte užvirs kompozitorių kovos, o jau rytoj, penktadienį, prasidės pagrindiniai orkestrų ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This