Už geriausią idėją Social Tech hakatone – 1000 eurų vertės prizas

Kultūra

Spalio 9-10 dienomis Klaipėdoje vyks socialines problemas nagrinėjantis hakatono renginys, kur jaunimas, padedamas teminių sričių ekspertų bei mentorių, kurs inovatyvias idėjas, leidžiančias įsijausti į kito žmogaus kūną ir jausmus.

Pranešama, kas projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ rengiamas SOCIAL TECH hakatonas „Potyrių laboratorija“ vyks partnerio „Light House“ erdvėse. Dvi dienas jauni žmonės kurs papildytos realybės technologijų, audiovizualinių medijų, hologramų, švieslenčių idėjas, siekdami suprasti, su kokiomis problemomis susiduria negalią turintys, kasdien išgyvenantys rasinę, amžiaus, išvaizdos, lyčių, seksualinės orientacijos diskriminaciją bei artimoje aplinkoje smurtą patiriantys asmenys.

Už geriausią idėją komanda bus apdovanota 1000 Eur vertės prizu.

Hakatone dalyvauti gali ir visi

Pasak projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ vadovės Gretos Meškauskienės, hakatono tikslas – generuoti inovatyvias idėjas, leidžiančias įsijausti į kito asmens „kailį“. Hakatono dalyviai turės sugalvoti, aprašyti ir pateikti kūrybišką ir inovatyvų sprendimą, kurio pagrindu technologijų vystytojai 2021 metais sukurs geriausios idėjos prototipą bei pristatys naujame Jaunimo centre – Eksperimentiniame atvirumo kultūros inkubatoriuje.

Pasak aktyvios reabilitacijos asociacijos „Judėkime kartu“ socialinių projektų vadovės Olgos Petrik, plačioji visuomenė visiškai nesupranta, kaip gyvena žmonės, turintys judėjimo negalią.

„Ar kada susimastėte, kodėl negalią turinčių žmonių nebūna baruose ar naktiniuose klubuose? Mes visi norime lygių galimybių keliauti, bet tarpmiestiniai autobusai yra be lifto ir negalią turinčiam turi tik vieną vietą. Jiems sunku patekti į kirpyklas, kino sales, boulingus ar net universitetus“, – sako O. Petrik.

Pasak jos, tokio pobūdžio renginiai, kur yra atkreipiamas dėmesys į negalią turinčių žmonių bendruomenę, edukuoja visuomenę ir leidžia empatiškai suprasti jų gyvenimo niuansus.

„Po panašių renginių žmonės sako: „Net neįsivaizdavau, kad taip būna“. Edukacija reikalinga, nes jaunimas ateityje, kurdamas savo verslą, pagalvos, kad jo paslaugos būtų prieinamos visiems. Gal atsiras ir Lietuvoje naktiniai klubai, kur galėsime visi šokti drauge, kirpyklos, kur pasigražinsime visi“, – svarsto O. Petrik.

Registruotis į hakatoną galima čia

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Verslas

„Portathon“ telkia pajėgas inovacijų šturmui

Spalio 6-8 dienomis Klaipėdoje vyks jau penktasis tarptautinis hakatonas „Portathon“ – pažangių technologinių sprendimų ir būsimų jūrinių startuolių „kalvė“. Pagrindiniai ...
2023-07-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Ocean hackathon“ finale – Klaipėdoje sugeneruotas inovatyvus sprendimas

Invatoriai iš viso pasaulio jau šį ketvortadienį, vasario 9 d., susitiks Prancūzijoje, Breste, susikauti didžiajame „Ocean Hackathon“ finale. Hakatono išskirtinumas ...
2023-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This