Klaipėdoje – rekordiškai aukštas oro užterštumas

Miestas, Svarbu

Penktadienio rytą Klaipėdos miesto oro kokybės matavimo stotelės (kaip ir beveik visoje Lietuvoje) užfiksavo labai aukštą kietųjų dalelių paros normos viršijimą. Kietųjų dalelių ore paros norma yra 50 μg/m3, tačiau Šilutės plente esančioje stotelėje šiuo metu fiksuojama 176,11  μg/m3 koncentracija, o senamiestyje esanti stotelė rodo 125,76 μg/m3 koncentraciją, informuoja Visuomenės sveikatos centras.

Nusistovėjus sausiems, ramiems orams, oro užterštumas mieste auga, teršalai kaupiasi priežemio ore. Dalis teršalų pietų, pietryčių krypties oro masių pernašos atnešama ir iš kitų Europos regionų.

Didžiausią įtaką kietųjų dalelių koncentracijai ore turi transporto priemonės, o Šilutės plente užterštumas paprasti būna didžiausias. Palmiros Mart nuotr.

Didžiausią įtaką kietųjų dalelių koncentracijai ore turi transporto priemonės, o Šilutės plente dėl didelių transporto srautų užterštumas paprastai būna didžiausias uostamiestyje.

Penktadienį didžiausios teršalų koncentracijos taip pat tikėtinos ir prie kitų intensyvaus eismo gatvių, tose miesto vietose, kur atliekami statybos, kelių remonto darbai.

Esant padidėjusiai oro taršai kietosiomis dalelėmis, nerekomenduojama vaikų vesti į lauką, būnant patalpose neatidarinėti langų, riboti buvimo atvirame ore laiką, neužsiimti aktyvia fizine veikla, vaikščioti atokiau nuo intensyvaus eismo miesto gatvių ir kt.

15 Comments

  1. Raibas b

    Jei realiai kovosi su tarša, žmonės nesirgs, vaistinės neturės pajamų, biznio nebus. Prisiminkit kaip buvo tarybiniais laikais, gatves plaudavoo ir kiek buvo vaistinių? Manot jūs rūpit kam nors? Kamnors rūpi pinigai that it!

    Reply
  2. miestietis

    Jau kurį laiką nėra lietaus, tad būtina bent du kartus paroje laistyti pagrindines gatves. Kažkaip seniai to nemačiau, gal kas matėt ?

    Reply
  3. Positive Minds

    Nekaltinkime kitų, o pradėkime nuo savęs, Rinkimės vietoj automobilių kitas alternatyvas – dviračius, pasivaikščiojimus, viešąjį transportą.

    Reply
    • keistas pasiūlymas

      kai liepiama kuo mažiau būti lauke

  4. Grhbliauskas trinkelizavo miesta naikindamas medžius

    Kas 5 klaipedetis miršta nuo užterštumo. Grubliauskas su medžiu kirtimais ir proteguodamas Gregeo padeda žmonėms numirti nuo taršos

    Reply
  5. Nustoti vigti ir kirsti medžius

    Užterštumas mažesnis butu. Bet Grubliauskas ir Neniskis iškirto vos ne pusė miesto medžiu. Palmira mašinos visada važinėjo. Užterštumas buvo mažesnis dėl mefžiu didelio kiekio.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Automobilių skaičiaus skirtumas sovietmečiu ir dabar – nelyginamas. „Furų”, sunkvežimių – taip pat. Be to, daugelis automobilių – seni, jais užkimšti kiemai. Viena šeima jau įsigudrina net po 3 mašinas turėti. Teisingai žmogus rašo: pradėkim pirmiausia nuo savęs, užuot kaltinę kitus. Ir nekiškit „Grigeo” ant kiekvieno kampo – su oro tarša tai nieko bendra neturi.

    • Palmirai o prie kuo čia sovietmetis

      Paimsim 5 metai atgal. Mašinu tiek pat ir daugiau. Bet Grubliauskas buvo dar neišvogės pusė miesto medžių. Tokio užterštumo NEBUVO

    • to Palmirai o prie kuo čia sovietmetis

      Padidėjo mašinų kiekis, tikrai padidėjo. Kamščiai kasmet darosi vis didesni, o kiemuose vis mažiau laisvos neužparkuotos vietos. juk kiemai tikrai negalėjo susitraukti Beje per paskutinius 5 metus Klaipėdos priemiestinės gyvenvietės pasipildė 8 tūkstančiais gyventuojų ir patikėk absoliuti daugumą tų gyventojų kiekvieną dieną važinėja automobiliu į darbą.

  6. Vaidas Šukys Kandidatas į Seimą Marių Apygarda

    Siūlyčiau kuo greičiau dėti visas pastangas į Šilutės plento rekonstrukcijos užbaigimą, gal dirbti viršvalandžius, papildomų darbuotojų įtraukimą ar 24 val dirbti rotacijos metodu, nes kiek tai gali tęstis. Biudžetas yra viena, bet kad žmonių sveikata tai svarbiausia, o tą Šilutės ruožą gerais susiėmus galima užbaigti greičiau.

    Reply
    • Triukšmas

      Klausykite kandidate, gal dar naktį ir pamiegoti žmonėms siųlai neleisti ?
      Ką triukšmas pagerins sveikatą, kandidate ?

    • KLP

      Šilutės pl. išesmės užbaigtas. Jokių problemų eismui jis jau nebe turėtų sukelti.

    • KLP

      Kol lietuviams automobilis bus aukščiau už Dievą taip ir bus ir jokie medžiai ir šabakštynai nepadės. Dar pridėkim, kad šaltomis naktimis gyventojai jau pradėjo kūrenti savo šiukšles ir gaunasi rekordiniai užterštumai.

  7. Vytautas

    Ir ką veikia Sveiko miesto vadovas Klaipėdos miesto meras?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      O ką jis gali daryti – uždrausti automobilius? Didžiausias teršėjas – transporto priemonės.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Įspėja vairuotojus dėl nestandartinio krovinio gabenimo

UAB „Klaipėdos paslaugos“ informuoja vairuotojus, kurie Klaipėdoje trečiadienio vėlų vakarą ir ketvirtadienį naktį planuoja važiuoti maršrutu Perkėlos g. 8 – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This