„Neptūno“ pralaimėjimą lydi ir nerimas dėl traumos

Sportas

Trečiajame „Betsafe–LKL“ čempionato ture Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienį išvykoje po įtemptos kovos 82:87 (22:15, 29:23, 21:22, 16:21) nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

bcneptunas.lt nuotr.

Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai persvarą savo rankose laikė didžiąją dvikovos dalį, tačiau užstrigo svarbiausiu metu, kai per paskutines tris mačo minutes „Neptūnas“ nepelnė nė taško, o „Lietkabelio“ krepšininkų devyni taškai nulėmė ir rungtynių nugalėtoją.

Rungtynių pradžioje uostamiesčio ekipa neteko Žygimanto Janavičiaus. Skausmą pėdoje pajutęs įžaidėjas rungtynių tęsti nebegalėjo.

Dvikova prasidėjo galinga klaipėdiečių atkarpa, kai per beveik šešias minutes jie pelnė 20 taškų, o praleido – vos 5. „Neptūno“ puolimo mašina veikė ir antrajame kėlinyje, tačiau „Liekabelis“ į tai atsakė 29 taškais, kurie klaipėdiečių atotrūkį sumažino iki minimalaus – 45:44.

Minimalų pranašumą „Neptūnas“ savo rankose laikė ir po ilgosios pertraukos. Benas Griciūnas įkrovė kamuolį trečiojo kėlinio pabaigoje, Klaidas Metrikis – ketvirtojo ketvirčio pradžioje, o uostamiesčio krepšininkai pirmavo 68:66.

Įtemptas mūšis persikėlė ir po ilgosios pertraukos. Rungtynių pabaigoje „Cido“ arenoje užlijo tritaškiais – po Martyno Mažeikos, Giedriaus Stankevičiaus, Kyle‘o Vinaleso ir Vytenio Lipkevičiaus tolimų metimų Klaipėdos krepšininkai atsiliko 84:82.

Lemiamu metu „Neptūno“ atakos buvo netikslios, „Lietkabelio“ pergalę įtvirtino taiklus Pauliaus Valinsko metimas iš vidutinio nuotolio.

Naudingumu „Neptūno“ ekipoje vėl išsiskyrė Džiugas Slavinskas, pataikęs visus 5 dvitaškius, pelnęs 12 taškų, atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 19 naudingumo balų.

Po dvikovos treneris Tomas Gaidamavičius džiaugėsi auklėtiniu kovingumu bei pasidalino liūdna žinia apie pėdos traumą patyrusį įžaidėją Žygimantą Janavičių.

„Smagios rungtynės, gera kovėsi ir viena, ir kita komanda. Žiūrovams tai turėjo tikrai patikti. Liūdna žinia, kad Žygimantas Janavičius gavo traumą. Ko gero, tai bus rimta trauma. Ši netektis išmušė mus iš vėžių, strigome puolime organizuodami žaidimą. Rungtynių pabaigoje pritrukome šalto proto ir taiklių metimų“, – sakė T. Gaidamavičius.

Ž. Janavičius aikštelę paliko po kiek daugiau nei penkių minučių, per kurias pelnė 5 taškus (1/1 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, surinko 8 naudingumo balus. Per pirmąsias dvejas rungtynes įžaidėjas rinko po 9,5 taško, 5 atkovotus kamuolius ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Janavičiaus pėdoje yra rimtas skausmas, jis negalėjo grįžti į aikštelę. Darysime tyrimus ir tuomet sužinosime daugiau. Dabar sunku kažką pasakyti, esame karšti. Kitą dieną svarstysime, bet pirmiausia reikia sulaukti žinių dėl Janavičiaus“, – sakė T.Gaidamavičius.

Treneris kaip vieną iš pralaimėjimo priežasčių akcentavo žaidimo organizavimą, kuris lėmė 17 padarytų klaidų bei nemažą dalį varžovų taškų greitose atakose.

„Jei įžaidėjas persivaro kamuolį ir iškart praranda iškart, tuomet neįvyksta derinys. Buvo tokia atkarpa, kai turėjome persvarą, bet tokiu būdu sugrįžo „Lietkabelis“. Jei neklystu, po klaidų praleidome 29 taškus. Labai blogai“, – teigė vyriausiasis „Neptūno“ treneris.

Kitą šeštadienį uostamiesčio krepšininkai keliaus į Prienus, kur jų lauks vietos „CBet“ ekipa.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Džiugas Slavinskas 12 (5/5 dvit.), Norbertas Giga ir Tadas Pažėra – po 10, Klaidas Metrikis 9, Martynas Mažeika, Evaldas Šaulys ir Matas Jogėla – po 8.

„Lietkabelis“: Marinas Maričius 21, Kyle’as Vinalesas 13, Troy Barniesas ir Vytenis Lipkevičius – po 11.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This