Etninės kultūros olimpiadoje klaipėdietis moksleivis iškovojo III vietą

Švietimas

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusiame II Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados šalies etape varžėsi ir Klaipėdos miesto atstovai: Sendvario progimnazijos 6 klasės mokinys Petras Armonas (mokytoja Irena Armonienė) ir Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos III gimn. klasės mokinė Aistė Vengalytė (mokytojos Dalia Baubinienė ir Agnė Gedaminskienė).

Mokiniai atliko daug žinių pareikalavusį etnokultūros pažinimo testą, o praktinius etninės kultūros raiškos gebėjimus pademonstravo etnokultūrinės raiškos pristatymo užduotyje. Klaipėdos Sendvario progimnazijos mokinys P. Armonas (nuotr.) olimpiadoje iškovojo III vietą ir buvo apdovanotas švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo  Monkevičiaus diplomu bei atminimo dovanomis.

Olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) ir pasaulio kultūrų vertybes.

Olimpiados steigimo iniciatoriai – Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjunga ir Etninės kultūros globos taryba.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Sudėliojo ugdymo įstaigų aplinkos atnaujinimo prioritetus

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų lauko žaidimų aikštelių ir įrengimų atnaujinimo 2024–2027 m. eiliškumo ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos apskrities mokykloms pristatyta „Eco-schools" programa

Projekto interaktyvi pamoka „Kodėl nemiega miegapelė?“ vykdytojai, siekdami pristatyti „Eco-schools” (Gamtosauginių mokyklų) programą, lankosi šalies švietimo įstaigose. Klaipėdos apskrityje aplankytos ...
2023-04-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

Paprastai apie tuos Klaipėdos gyventojus, kurių nenorime matyti, bet kasdien susiduriame

Paprasti mirtingieji, gyvenantys daugiabučiuose, neišvengiamai savo ar aplinkiniuose kiemuose susiduria su tam tikros socialinės grupės atstovais, mėgstančiais įrodinėti savo vertę ...
2022-06-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This