Jaunieji rankininkai iškovojo sidabrą

Sportas

Savaitgalį Klaipėdoje vykusios Lietuvos rankinio federacijos U-17 jaunių čempionato finalinės rungtynės Klaipėdos jauniesiems rankininkams atnešė sidabro medalius.

rkdraguas.lt nuotr.

Per dvi dienas uostamiestyje buvo sužaistos 8 rungtynės. Aukso spalvos medaliai ir nugalėtojų taurės šįkart iškeliavo į sostinę – tiek merginų, tiek vaikinų grupėse nugalėjo Vilniaus SM „Tauras“ atstovai.

Šeštadienį merginų pusfinaliuose Vilniaus SM „Tauras“ nugalėjo Pasvalio SM rezultatu 41:30 (16:11), o Kauno rajono SM tik po kovingo pratęsimo rezultatu 47:45 (20:22, 40:40) įveikė Alytaus SRC komandą.

Vaikinų pusfinaliuose Vilniaus SM „Tauras“ nukovė Kauno SM „Taurą“ rezultatu 37:17 (19:9), o Klaipėdos „Viesulo“ SC taip pat po įtemptos ir įnirtingos kovos rezultatu 34:33 (18:16) nugalėjo Panevėžio KKSC-SG rankininkus.

Sekmadienį rungtynėse dėl trečiosios vietos Alytaus SRC merginos rezultatu 51:42 (22:22) nugalėjo Pasvalio SM, o Panevėžio KKSC-SG vaikinai kovoje dėl bronzos 44:37 (24:13) įveikė Kauno SM „Taurą“.

Susitikime dėl pirmosios vietos pranašesnės buvo Vilniaus SM „Tauro“ merginos, rungtynes su Kauno rajono SM laimėjusios rezultatu 24:20 (11:11), o Vilniaus SM „Tauro“ vaikinai finale rezultatu 31:27 (17:11) įveikė pernelyg atsipalaiduoti neleidusią Klaipėdos „Viesulo“ SC komandą.

„Finalas sunkus, pavargome visi, bet esu patenkinta savo vaikinų žaidimu. Manau, kad vilniečiai buvo favoritai, bet mes nenorėjome jiems pasiduoti. Klaidų buvo, bet be klaidų negalime eiti į priekį, iš jų turime mokytis. Pavyzdžiui, prieš porą metų šiai komandai pralaimėjome beveik 20 įvarčių, šiandien – tik keturiais. Labai gerai, kad mano komanda nori žaisti, nori laimėti, vaikinai yra azartiški. Manau, „Dragūną“ ateityje galės papildyti ir daugiau šios kartos žaidėjų“, – po finalinių rungtynių šypsojosi trenerė Auksuolė Stropienė.

Pasak jos, visi komandos žaidėjai yra „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, klaipėdiečiai, o vienas – iš Nidos.

„Jis labai nori žaisti rankinį ir kasdien plaukdavo keltais į Klaipėdą treniruotis. Šiuo metu „Dragūno“ klubas yra suteikęs jam būstą Klaipėdoje, kad jis galėtų gyventi čia, žaisti ir tobulėti. Dauguma šios komandos žaidėjų mokosi „Aukuro“ gimnazijos sportinėje klasėje ir tai labai padeda ruošiantis, kad priartėtume prie stipriausių komandų, tokių kaip šiandien laimėjusi Vilniaus SM „Tauras“, – džiaugėsi „Viesulo“ sporto centro rankinio trenerė A. Stropienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This