Kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose – „Ledkalnis/Iceberg“

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose spalio 9 d., penktadienį, 18 val. pristatoma tarpdisciplininė paroda „Ledkalnis/Iceberg“, kurioje autoriai gilinasi į šiandieninio menininko savivokos ir savirealizacijos momentus, apmąsto jo vaidmenį visuomenėje.

Laima ir Darius Antonovai. Fonas. Subjektas, 2020.

Parodos „Ledkalnis/Iceberg“ idėją inspiravo užkulisinės menininkų diskusijos, kuriose gana aktyviai svarstomi savęs ir savo kūrybos suvokimo, vertinimo, ištransliavimo į kitas (meno ir ne meno) teritorijas ir panašūs klausimai, – skelbiama pranešime žiniasklaidai. Ar šiandieninis meno kūrinys privalo reflektuoti asmeninius išgyvenimus, vidinius konfliktus ir nesutarimus su išoriniu pasauliu? Ar jis turi reaguoti į dirgiklius, sklindančius iš sociumo lauko? Kiek savęs reikia įdėti į kūrinį, kad liktum nepažeistas, bet užtektų potencialo žinutei ištransliuoti?

Virš vandens paprastai išnyra tik viena devintoji ledkalnio dalis, kita lieka po vandeniu ir todėl tikslios jo formos ir dydžio nežinome. Būtent todėl posakis „ledkalnio viršūnė“ reiškia problemą, kurios tikrasis mastas, manoma, yra žymiai didesnis, nei matoma. Ar taip galėtų būti ir šiandieninio menininko atveju? Šioje parodoje to nesiimama nei patvirtinti, nei paneigti. Sunku būtų tiksliai išmatuoti ne tik panirusio po vandeniu ledkalnio tūrį, bet ir realią šiandieninio menininko situaciją. Todėl čia tik siekiama toliau vystyti menininkų diskusijas, prasidėjusias užkulisiuose, o dabar išvedamas į ekspozicines erdves ir tęsiamas vizualiai.

Parodoje dalyvauja skirtingo amžiaus įvairių sričių menininkai. Vieni jų – jau pripažinti ir be didesnių kliūčių realizuoja save meno lauke, kiti – dar tik siekia būti matomi ir įvertinti.

Parodoje dalyvauja Agnė Jonkutė, Toma Šlimaitė, Inga Likšaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė, Laura Guokė, Augustė Santockytė, Darius Antonovas, Laima Antonova, Simona Martinkutė, Karolis Paulikas, Erdvilė Girininkaitė.

Parodą kuruoja Danguolė Ruškienė.

Projekto puslapis: https://www.facebook.com/ledkalnis2020.

Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Paroda veiks iki lapkričio 8 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - Ukrainos menininkų darbai

Vasario 23-iąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This