Klaipėdiečiai susirūpino dėl pavojingai pasvirusio kamino

Miestas, Svarbu

Nuo Mokyklos gatvės viaduko gerai matomas ir pavojingai atrodantis aukštas kaminas klaipėdiečiams kelia susirūpinimą. Prisimenama Plytinės kamino istorija, kai jo nuo pradėjusios byrėti plytos tapo didele grėsme praeiviams.

Liepų g. stovinis ir nuo Mokyklos g. viaduko puikiai matomas kaminas sukėlė svarstymus, ar jis nekelia grėsmės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Keli klaipėdiečiai kreipėsi į „Atvirą Klaipėdą“ klausdami, kas turi pasirūpinti nuo Mokyklos gatvės viaduko gerai matomu kaminu, kuris atrodo pavojingai, tad jau dabar reikia imtis veiksmų, kad neįvyktų nelaimių. Šio kamino adresas – Liepų g. 54. Svarstyta, jog šis kaminas priklauso bendrovei „Klaipėdos energija“. Tačiau jos generalinis direktorius Antanas Katinas patikino, jog kaminas – ne įmonės nuosavybė. Be to, jis teigė, jog bendrovė taip pat sulaukė gyventojų skundų dėl šio aukšto statinio, juos perdavė Klaipėdos savivaldybei, kad ši nustatytų šeimininką ir imtųsi veiksmų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus patarėja Jurgita Drizgaitė teigė, jog ir savivaldybė sulaukė gyventojų paklausimų, todėl kaminas jau buvo tikrintas.

„Šį pastatą patikrinome 2016 metais. Jis gal vizualiai ir atrodo pasviręs, tačiau taip nėra. Apžiūrėjome jį, įvertinome ir tikrai nėra nieko baisaus, matėme kelias aptrupėjusias plytas, kai kur tarp jų ištrupėjusias siūles. Jis grėsmės nekelia. Žmonėms visada atrodo baisiau nei yra iš tikrųjų. Be to, ta teritorija Liepų g. 54 yra privati, tad nėra reikalo joje vaikščioti“, – pabrėžė J. Drizgaitė.

Anot jos, kaminas nuo šių metų gegužės turi naujus savininkus. Prieš tai jis ir dar keli Liepų g. 54 sklype esantys pastatai priklausė bendrovei „Dangė“, tačiau jai 2016 metais buvo iškelta bankroto byla, paskirtas bankroto administratorius. Jis ir privalėjo prižiūrėti pastatus, kol atsirado naujas šeimininkas.

Šiemet gegužę statinius, tarp jų – ir kaminą įsigijo Klaipėdos rajone registruota bendrovė „Baltic Short Sealine“.

„Mes pirmaisiais metais po įsigijimo netikriname naujų savininkų, nes suprantame, kad per pirmuosius metus dar neturės leidimų ką nors daryti. Tačiau kitais metais jau galėsime pasižiūrėti, pasikviesime naujuosius savininkus pasikalbėti apie jų ketinimus ir planus“, – teigė J. Drizgaitė.

Ji svarstė, jog kaminas veikiausiai bus nugriautas, nes sudėtinga jį pritaikyti kokiai nors veiklai.

Klaipėdiečiai gana jautriai reaguoja į apleistus kaminus, nes jau turi karčios patirties su jais. Šiaurinėje miesto dalyje stovėjęs Plytinės kaminas kėlė realią grėsmę praeiviams, nes nuo jo byrėjo plytos, nuo 50 metrų aukščio kamino teko gelbėti ant jo užsiropštusius kelis savižudžius, o institucijos tarpusavyje aiškinosi, kam jis priklauso. Kol galiausiai teisme buvo nustatyta, kad kaminas yra bešeimininkis ir 2012 metų lapkritį Klaipėdos savivaldybė nupirko jo griovimo darbus.

Nuo viršaus apie 30 metrų kaminą rankomis nuardė aukštalipiai, likusiems 20 metrų griovimo darbų buvo panaudota technika.

Nugriauti Plytinės kaminą kainavo 97 tūkst. litų.

12 Comments

  1. Zosė

    Žodžiu, gaunas Pizos bokštas.

    Reply
  2. +

    … yra toks posakis , kad policininkas ir prie stulpo gali prisikabinti ….

    Reply
  3. Alfonsas

    Kiėk metu stovi ir dar tiek pratovės bet gražei atrodo reikia gal biški paremontoto senom bobom viskas vadenasi

    Reply
  4. Tukas

    To kamino tikrai nereikia. Jis pavojų kelia žmonėms praeinantis. O nugriauti reikia įpareigoti savininką, kuriam šį teritorija priklauso.

    Reply
  5. Poniai Drizgaitei

    Jūs sakote, kad „ta teritorija Liepų g. 54 yra privati, tad nėra reikalo joje vaikščioti”, bet tai ar jūs matėte, kur tas kaminas pastatytas? Šalia eina viadukas, juo pravažiuoja tūkstančiai automobilių, eina žmonės ant jo. Jeigu virstų, yra tikimybė, kad gali virsti ir į tą pusę, kurioje tie žmonės yra. Be to, sakote, kad patikrinote prieš kelis metus statinio būklę, ar ne? O ar tikrinote šiais metais? Kaip suprantu iš teksto, nelabai? O statinys dėvisi kiekvienais metais. Ir atrodo vis labiau klaikiai. Ir jis tikrai yra pasviręs. Nueikit ir pamatuokit. Jeigu neužgrius aišku.

    Reply
  6. Nesąmonė

    kol gyventojai nepradeda panikuoti, tol niekas nieko nedaro. Nu šauniai dirba ir savivaldybė, ir pastatų savininkai šauniai tvarkosi. O kas, jeigu užkirs žmonėms ant galvos? Vėl už nelaimę atsakingų nebus.

    Reply
  7. Nesąmonė

    kol gyventojai nepradeda panikuoti, tol niekas nieko nedaro. Nu šauniai dirba ir savivaldybė, ir pastatų savininkai šauniai tvarkosi. O kas, jeigu užkirs žmonėms ant galvos? Vėl už nelaimę atsakingų nebus.

    Reply
  8. +

    O aš manau , kad kamino vaizdas labai simboliškas ir tikrai sukelia daug gražių emocijų , ypatingai moterims … Tai kad siūlau nesikabinėti prie kamino .

    Reply
  9. Vaidas Šukys - Laisvės Partija

    Mano manymu, kaip ir teigiate, kad vargu kam toks kaminas gali būti panaudojamas, tad imti ir nugriauti – geriausias sprendimas, nes šiandien gal dar plytos ir laikosi, bet rytoj tikrai gali jau ne. Kam rizikuoti?
    O kas bus atsakingas jei kaminas grius vieną dieną?

    Reply
    • Nuomonė

      Pons Vaidai, jei turite atliekamus 30 tūkst. eurų, galite duoti, tai imsime ir nugriausime. Nes, jei vieną dieną kaminas grius, o pats nebūsi davęs tų pinigų, tai galėtum ir būti atsakingas. Tokia ta Laisvės partija, ar ne?

    • Jonas to nuomonė

      Bet jūs suprantat, kad pinigai tam, jog būtų užtikrintas visuomenės saugumas, turi būti skiriamas ne iš kažkokių partijų ar organizacijų, o iš valstybės. Ir jeigu pastatas priklauso kažkokiam savininkui, valstybė turėtų vėliau išrašyti sąskaitą. Bet palikti statinius, kurie yra pavojingi, šiaip sau stovėti kol užgrius ant ko nors yra apgailėtina reakcija.

    • Toyota

      Tu geriau nusok nuo to kamino, vienu besmegeniu is ,,laisves” partijos bus maziau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This