Kruizinė laivyba atsigaus ne anksčiau 2022-ųjų

Uostas ir jūra

Klaipėda, kaip kruizinės laivybos uostas, pirmą kartą pristatomas virtualioje kruizų parodoje. Dėl pasaulinės pandemijos tradiciniai renginiai vykti negali, todėl pora dešimčių tūkstančių kruizinės laivybos srityje dirbančių specialistų iš pusantro šimto šalių susitinka šiomis dienomis vykstančioje virtualioje parodoje „Seatrade Cruise Virtual“.

„Kruizų paroda tokiu būdu rengiama pirmą kartą istorijoje. Kaip įprasta tokio masto renginiui,  organizuojama paroda, konferencija, seminarai, apdovanojimų ceremonija, vaizdo pristatymai stenduose. Virtualų stendą turi ir Klaipėdos uostas, visi kruizinės laivybos specialistai renkasi  Uosto direkcijoje. Keturias renginio dienas kartu su kolegomis iš viso pasaulio gvildename kruizinės laivybos atsigavimo klausimus, analizuojame popandeminės kruizinės laivybos vystymosi prognozes, sveikatos ir saugumo, keleivių srautų atkūrimo klausimus“, – pranešime spaudai pažymi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

Pasaulyje įsivyravusi pandemija pakeitė keliavimo įpročius ir kruizinės laivybos tradicijas. Dėl ribojimų kruizinė laivyba iš esmės sustojo visuose pasaulio kruizinės paskirties uostuose – ne išimtis ir Klaipėda. Šiais metais Klaipėdos uoste laukta rekordinio ir kruizinių laivų, ir keleivių skaičiaus, be to, sezonas turėjo būti pats ilgiausias per visą uosto istoriją. Deja, kruizinės laivybos sezonas buvo atšauktas.

„Kruizinės laivybos verslas išgyvena ne pačius geriausius laikus – tai viena labiausiai nuo pandemijos nukentėjusi laivybos sričių. Visame pasaulyje nuvilnijo bankrotų banga, vien Baltijos jūroje veiklą sustabdė keturios bendrovės, kelios kruizinės linijos nusprendė atšaukti savo laivus iš Baltijos jūros regiono, trumpinti maršrutus, plukdyti mažesnį keleivių skaičių. Analitikai prognozuoja, kad kruizinės laivybos ikipandeminio lygio augimo galima tikėtis po 2–3 metų. Tiesa, kruizinė laivyba transformuojasi ir prisitaiko prie naujų sąlygų – populiarėja mažieji kruiziniai laivai, todėl tikimasi, kad ateityje laivų įplaukimų skaičius tendencingai augs“, – teigia K. Gontier.

„Seatrade Cruise Virtual“ virtualiame renginyje užsiregistravo dalyvauti apie 80 kruizinių linijų, 20 000 įvairaus profilio kruizinėje srityje  veikiančių kompanijų iš 140 pasaulio šalių. Jeigu šis formatas bus sėkmingas, nuotoliniu būdu įvyks ir kitais metais planuojama Majamyje tradiciškai vykdavusi paroda „Seatrade Cruise Global“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Besibaigiantis kruizinės laivybos sezonas: laivuose daugiau keleivių ir atgyjančios ekskursijos

Sekmadienio rytą Klaipėdos uoste švartuosis paskutinis šiais metais užsuksiantis kruizinis laineris. Apie penkis mėnesius trunkantis sezonas skaičiuoja 41 lainerį Lietuvos ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostas pristatomas didžiausioje kruizinės laivybos parodoje Europoje

Kruizinių laivų sezonui Klaipėdos uoste šiemet artėjant prie pabaigos, jau rengiamasi artėjančiam. Hamburge šią savaitę vykstančioje vienuoliktoje Europos kruizinės laivybos ...
2023-09-07
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Pirmasis šiemetinis kruizinis laivas Klaipėdoje turėjo ir svarbią užduotį

Penktadienio rytą į Klaipėdos uostą įplaukęs laivas „Hamburg“ kaip ir prieš metus atidarė Klaipėdos kruizinių laivų sezoną. Su Bahamų vėliava ...
2023-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This