Naujoji Klaipėdos mokykla: pasirodė pirmieji būsimo pastato požymiai

Miestas, Svarbu

Naujosios mokyklos Klaipėdoje statybų istorijoje – naujas žingsnis. Šiomis dienomis statybininkai pradėjo kloti būsimo pastato pamatus.

Statybų eigą trečiadienį planuota aptarti mokyklą šiaurinėje miesto dalyje statančios bendrovės „Versina“ atstovų ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko susitikime. Tačiau jis neįvyko, nes susirgo projektą prižiūrintys Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai.

Pernai birželį pasirašytoje sutartyje buvo numatyta, kad naujoji mokykla šioje vietoje turi iškilti šių metų spalio. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kol kas tenka viską atidėti, bet planavome susitikti administracijos specialistų lygmenyje ir pažiūrėti, ar viską jie daro laiku, o paskui jau susitikti su „Versinos“ atstovais. Prižiūrėti tokių objektų statybas ir jausti pulsą reikia nuolatos, nes tai labai sudėtingas projektas, su daug dedamųjų, ne visada sutaria projektuotojai ir statybininkai. Todėl be tvirtos rankos, budrios akies, akylos priežiūros toks projektas būtų sunkiai įgyvendinamas“, – teigė V. Grubliauskas.

„Atvira Klaipėda“ rugsėjo pradžioje rašė, kad naujoji mokykla šiaurinėje miesto dalyje turėjo iškilti šių metų spalį, tačiau dabar ją planuojama baigti kitų metų spalį.

Klaipėdos savivaldybė ir konkursą laimėjusi bendrovė „Versina“ rangos sutartį dėl naujosios mokyklos Žolynų kvartale statybų pasirašė pernai birželį. Sutartyje buvo numatyta, jog darbų terminas yra 16 mėnesių, o statybos kainuos 10,9 mln. eurų. Nors nuo sutarties pasirašymo jau ir praėjo 16 mėnesių, tačiau būsimos mokyklos kontūrų dar nesimato.

Pagrindinė priežastis, kodėl naujosios mokyklos statybos darbai labai užsitęsė, buvo ta, jog nepavyko operatyviai iš sklypo iškelti inžinerinių tinklų. Dėl šios priežasties rangos sutartis buvo sustabdyta 8 mėnesius – nuo pernai rugsėjo 9 dienos iki šių metų gegužės 11-osios.

Kai sutartis su rangovais buvo atnaujinta, šie ėmėsi perteklinio grunto išvežimo darbų, žadėjo, kad netrukus bus klojami inžineriniai tinklai ir mokyklos pamatai. Tačiau užtruko ir grunto išvežimo darbai.

„Paaiškėjo, jog kartu su konkurso dokumentais pateiktame techniniame projekte nurodytas išvežamo grunto kiekis – 8 000 kub. m skiriasi nuo faktinio grunto kiekio – 22,724,59 kub. m, o kiekių skirtumas sudaro – 14,724,59 kub. m, įvertinus šiam gruntui iškasti ir išvežti reikalingą laiką, sutarties vykdymas buvo pratęstas dviem mėnesiais“, – komentavo statybas prižiūrintis Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis.

Todėl jis skaičiavo, kad dėl įvairių nenumatytų ir neplanuotų darbų sutarties su rangovais vykdymas bus pratęstas beveik metams. „Dėl neiškeltų inžinerinių tinklų sutarties vykdymas buvo sustabdytas daugiau kaip septynis mėnesius. Dėl išvežamo grunto kiekių skirtumo, įvertinus šiam gruntui iškasti ir išvežti reikalingą laiką, sutarties vykdymas buvo pratęstas dviem mėnesiais. Taip pat sutarties terminui įtakos turi pasirašytas papildomas susitarimas dėl jungiamosios gatvės, kuri skiria mokyklos statybai skirtus du sklypus Senvagės g. 4 ir 6, su tinklais įrengimo darbų. Įvertinus visas šias aplinkybes, mokyklos statybos darbai turi būti baigti iki kitų metų spalio mėnesio“, – įvardijo G. Dovidaitis.

Bendrovės „Versina“ direktorius Vytautas Banys pasidžiaugė, kad mokyklos statybos juda į priekį.

„Mes nevėluojame ir mums gerai sekasi statyti. Ir vaikai turės Klaipėdoje naują mokyklą, o mes tuo džiaugiamės, kad galime prisidėti. Kada turės? Greitu laiku turės“, – trečiadienį „Atvirai Klaipėdai“ teigė V. Banys.

Jo žodžiais, „šiandien net jau pirmi mokyklos pamatai yra betonuojami ir gręžiami“.

„Mes tuo džiaugiamės, kad galime judėti į priekį, tikrai judame. Gaila, kad ne kiekvienas miestas tokią mokyklą gali pasistatyti“, – kalbėjo V. Banys.

11 Comments

  1. Kazimieras

    Kam reikėjo išvežti gruntą, jei šalia yra didžiūlė duobė apaugusi krūmais kur galima buvo supilti grunto perteklių nustumus buldozeriu

    Reply
  2. St. Darbų vadovas

    Kas dare projekto ekspertizę? Elementarius dalykus negali suskaičiuot…. Kur mes ritames?

    Reply
  3. Ten

    kur Budinas ir Zulcas nagus prikišo taip paprastai košės neišsrėbsi

    Reply
  4. +-

    O gal tie Mokyklos projektą paruošę architektai ( Įmonės pav. žinomas ) kažką ne taip suprojektavo , bet jei viskas gerai , kodėl nesigirdi jų komentarų , kodėl viską reikia perprojektuoti ( kaip kad gandonešiai žinias nešioja )…?
    Siūlau straipsnio autoriui ar pačiam Martynui Vainoriui pasikviesti Architektorius ir užsakovus viešai diskusijai . Tada ir mums miestelėnams gal bus kiek aiškiau . O dabar visi iš Gandų gyvename ir pradedame tikėti kad žemė plokščia ..

    Reply
    • Anonimas

      jei jau įmonė žinoma, tai turėtų būti žinoma kad jie kaip melnikaitė tylės ir savivaldybės durnysčių, numirs, bet neišduos. Taip savivaldybė susimoka už projekto perdarymus o kiek, visiems paslaptis. Pradės kalbėti – babkių nebėr. Kačialinas su visu savo teisės skyriumi užtampys teismuose ir advokatai nurengs nuogai. Tokia paslaptingai viešų konkursų kaina – visi durniaus vietoje, o valdžia visada teisi.

  5. ...

    Na taip , feljetono vertas statybų imitacijos procesas , jei ne daugiau .

    Reply
    • Anonimas

      o gal STT FNTT ?

  6. Eh

    Lietuva per daug investavo į pastatus ir kelius, ir per mažai – į visuomenę ir žmones.

    Reply
  7. Kregždė

    Šimtmečio mokykla turi būti statoma ilgai… ir nuobodžiai…sako viena kregždė dar ne pavasaris, įdomu kiek pavasarių sulauks ta statyba ?

    Reply
    • Eh

      Tiek, kad spės du rangovai bankrutuoti, su trečiu prasidės teismai, o ketvirtasis bus pasamdytas išmontuoti pamatus ir išvalyti vietą.

  8. Panašu

    kad mūsų meras visai nusišneka teigdamas – „…be tvirtos rankos, budrios akies, akylos priežiūros toks projektas būtų sunkiai įgyvendinamas…“ bet negali sukviesti savo komandos net kalendoriniam grafikui aptarti. Biudžetinio objekto statybos kalendorinis grafikas turėtų būti viešas ir aplamai dėl jo nėra ko susitikinėti. Kelios išgręžtos ir užbetonuotos skylės žemėje dar labai toli iki sąvokos pamatai baigti. Juokdariai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This