„Žaliakalnio” gimnazijos remontas: prasideda teismai

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybei praėjusią savaitę nutraukus sutartį dėl „Žaliakalnio” gimnazijos remonto, su tokiu jos sprendimu nesutinkantis rangovas – UAB „Išskirtinio būsto statyba“ – teigia skųsiantis jį teismui.

Bendrovė jau pasiekė vieną pergalę teisme – prisiteisė iš savivaldybės jai nesumokėtus 25 tūkst. eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Beveik 1,2 mln. eurų vertės sutarties nutraukimą savivaldybė aiškino esą smarkiai vėluojančiais darbais ir galimai bloga jau atliktų darbų kokybe.

Tuo metu UAB „Išskirtinio būsto statyba“ vadovas Mindaugas Citavičius tikino, kad darbai buvo atliekami laikantis visų teisės aktų bei pateikto projekto reikalavimų, o pati savivaldybė nesiteikė duoti atsakymų, ką daryti dėl ekspertizės metu išryškėjusių naujų aplinkybių.

Antradienį Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Egidijus Mickevičius išnagrinėjo UAB „Išskirtinio būsto statyba“ pareiškimą ir nurodė iš uostamiesčio savivaldybės išieškoti 25 004,6 Eur skolą, 6 proc. dydžio metines palūkanas bei 150 Eur už advokato teisinę pagalbą ir 141 Eur žyminio mokesčio. Pasak M. Citavičiaus, kreiptis į teismą prireikė, nes savivaldybė net ir  žinodamas sunkią verslo padėtį  dėl COVID-19 pandemijos tikėtina tyčia sulaikė mokėjimus, nepasirašė faktiškai atliktų darbų aktų.

Toks teismo įsakymas įsiteisėja po 20 dienų nuo pranešimo skolininkui įteikimo, jeigu jis raštu nepraneša teismui apie įsakymo įvykdymą arba nepareiškia prieštaravimų dėl kreditoriaus pateikto reikalavimo.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigia, jog prieštaravimas tikrai bus reiškiamas, nes esą buvęs rangovas šiuo atveju tikrai paskubėjo su tokiu reikalavimu, o ir turima pretenzijų dėl kai kurių atliktų darbų kokybės.

Pasak jo, naujas rangovas, kuris tęs likusius darbus gimnazijoje turėtų paaiškėti antroje šio mėnesio pusėje.

Tuo metu M. Citavičius teigia, jog teismui artimiausiu metu jo vadovaujama bendrovė pateiks ir ieškinį dėl vienašališko sutarties nutraukimo.

„Su situacija susipažinę teisininkai stebisi kaip taip gali būti, kad savivaldybė verčia rangovą tyčia slėpti konstrukcinius defektus dėl kurių  atskiros pastato dalys gali tapti avarinėmis, o vėliau vienašališkai nutraukia sutartį prieš pat šildymo sezono pradžią ir dar kaltina, kad nesilaikome darbų grafiko, nors pati nepriima sprendimų dėl projekto papildymo pagal ekspertizę. Lieka tik apgailestauti dėl tokių savivaldybės veiksmų ir dar kartą prašyti bendradarbiauti pamirštant asmenines ambicijas ar nuoskaudas, kad gimnazijos mokiniai galėtų kaip galima greičiau pradėti ugdymo procesą jau suremontuotose patalpose”, – sakė direktorius.

1 Comment

  1. Rezultatų lentelė

    KMSA 0 : IBS 1

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This