Apskrityje – 12 naujų koronaviruso atvejų, penki jų – Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 142 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 12 jų – Klaipėdos apskrityje.

Penki atvejai registruoti Respublikinės Klaipėdos ligoninės viename iš skyrių. Visi asmenys yra medikai. Palmiros Mart nuotr.

Anot pranešimo, penki atvejai per vakar parą registruoti Respublikinės Klaipėdos ligoninės viename iš skyrių. Visi asmenys yra medikai. Ligoninėje nustatyti aštuoni artimą sąlytį turėję kolegos, jie izoliuoti.

Ligoninės direktoriaus pavaduotojas Zigmas Juzumas „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad visi susirgę asmenys yra iš techninio skyriaus, dirbantys su aparatūra, ir neturėjo sąlyčio su pacientais. Tad ir jokių skyrių nėra uždaryta, paslaugų pacientams dėl to nesumažėjo.

„Nė vienas skyrius neuždarytas, tik izoliuoti žmonės. Yra tokia tvarka epidemiologų nurodymu jei yra kontaktas, iškart izoliuojami žmonės ar šeimos narys, ar ne narys. Viską tvarkome ir darome pagal epidemiologų nurodymus, tad turime izoliuoti ir tuos žmonės, kurie yra neigiami. Jie visi yra medicinos darbuotojai, bet ne gydytojai, dirba su instrumentais, aparatūra. Vietoje jų dirba kiti žmonės. Papildomai nieko kol kas neuždaryti, bet, aišku, kad niekas juk nežino, kas bus ateityje”, – sakė Z. Juzumas.

Pasak jo, koronavirusas į ligoninę tikriausiai buvo atneštas iš aplinkos, nes niekas iš susirgusiųjų nebuvo išvykę į užsienį.

„Šiuo metu dar atliekamas tyrimas, bet neabejotinai atsinešta iš aplinkos. Kadangi dirba pamainom, tai ir visa pamaina užsikrėtė. Žmogus neišėjo į darbą ir pradėjome ieškoti kurioje vietoje ir kas. Jam pasireiškė simptomai”, – teigė pašnekovas.

Kaip užsikrėtė kiti asmenys Klaipėdos apskrityje, epidemiologams dar nepavyko nustatyti arba atvejai nedetalizuojami.

Pagrindinės regiono kovos su koronaviruso gydymo įstaigos – Klaipėdos universitetinės ligoninės – vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Eugenijus Zalagėnas trečiadienį „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad šiuo metu situacija yra kontroliuojama, dirbame normaliai, „darbas vysta neįprastomis sąlygomis”.

NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas teigė, jog daugiau duomenų apie kokius nors mediconos darbuotojų užsikrėtimus neturima, jokie skyriai nėra uždaryti.

53 ligos atvejai trečiadienį registruoti Kauno, 34 – Vilniaus, 31 – Šiaulių apskrityse. Be to, dar 7 atvejai patvirtinti Panevėžio, trys – Utenos bei du – Telšių apskrityse.

NVSC praneša, kad Šiaulių apskrityje praėjusią parą registruotas dar vienas mirties nuo koronaviruso atvejis. Tai 102-oji mirtis šalyje. Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 5625 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2842 asmenys, 87 jų – Klaipėdos mieste, 2660 – pasveiko.

NVSC duomenimis, per paskutines 14 dienų Klaipėdos apskrityje dar fiksuoti keturi atvejai, susijęs su „Palangos Linu“, bei tiek pat atvejų, susijusių su bendrove „SB Baltic”. Klaipėdoje vienam asmeniui koronavirusinė infekcija nustatyta ir yra susijusi su Fechtavimosi klubo protrūkiu Vilniuje, dar vienam – su Šiaulių universiteto protrūkiu, o dar vienas klaipėdietiškas atvejis siejamas su Plungės UAB „Technoexport Storage”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This