Pasaulinė gyvūnų diena Gargžduose: pandemija nesutrukdė padėkoti augintiniams

Regionas

Sekmadienį, minint Pasaulinę gyvūnų dieną, Gargžduose augintiniams buvo dalijami „Mars Lietuva“, gyvūnų augintinių maistą gaminančios bendrovės, padovanoti skanėstai.

„Praėjusiais metais vyko jubiliejinė, 10-oji Pasaulinės gyvūnų dienos šventė Gargžduose. Šiemet tradicinis renginys neįvyko – tokias aplinkybes nulėmė pandemija, neleidžianti žmonėms būriuotis. Bet net ir tokiomis sąlygomis, užtikrindami maksimalų saugumą, išsaugojome tradiciją, priminėme apie augintinių kasdien teikiamą džiaugsmą ir padėkojome jiems už šeimininkams rodomą atsidavimą“, – pranešime žiniasklaidai sako Mindaugas Rupšys, Pasaulinės gyvūnų dienos šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ Korporacinių reikalų vadovas regionui.

Nors šiais metais gargždiškiai nesulaukė kasmetinio Pasaulinės gyvūnų dienos renginio, tačiau staigmenų netrūko visame mieste. Šventinę dieną „Mars Lietuva“ pakvietė gyventojus su augintiniais pasivaikščioti miesto gatvėmis ir apsilankyti keliuose taškuose, kur keturkojų bičiulių laukė skanios dovanos. „Parodykime savo meilę augintiniams taip, kaip jie ją parodo mums“, – kvietė akcijos organizatoriai.

„Vaivorykštės“ gimnazijos stadionas buvo viena iš vietų, kurioje šeimininkų su augintiniais laukė šventinės akcijos organizatoriai. Čia apsilankę augintinių šeimininkai pasakojo, kad šventė jiems jau buvo tapusi svarbiu rudens renginiu bei vylėsi, kad ši tradicija bus tęsiama kitąmet.

„Mars Lietuva“ per visus Pasaulinės gyvūnų dienos šventės organizavimo metus pasiekė, kad šis renginys taptų savotišku gyvūnų augintinių ir jų šeimininkų „forumu“, kuriame skleidžiamos atsakingos šeimininkystės idėjos. Matome, kad šios idėjos jau įsitvirtino bendruomenėje, ir mes visi kartu siekiame bendro tikslo – kurti geresnį pasaulį gyvūnams augintiniams. Nuoširdžiai tikimės, kad 2021-aisiais įprastai ir linksmai, su tradiciniais konkursais, estafetėmis ir kitomis veiklomis minėsime šią šventę“, – priduria M. Rupšys.

„Mars Lietuva“, priklausanti pasaulinės „Mars“ korporacijos „Mars Petcare“ padaliniui, nuolat dirba dėl gyvūnų augintinių gerovės: bendrovės darbuotojai kasmet po kelis šimtus laisvalaikio valandų skiria savanoriškoms gyvūnų augintinių globos iniciatyvoms, meistrauja būdas šunims, dalyvauja atnaujinant augintinių „būstus“ prieglaudose. Nuolat augintinių maistu prieglaudas remianti „Mars Lietuva“ Pasaulinės gyvūnų dienos proga šiemet įsipareigojo papildomai prieglaudoms skirti 7 tonas bendrovės gaminamo maisto.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

Informacija

UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993-iųjų metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba apie 800 darbuotojų.

Per metus gamykloje pagaminama apie 75 tūkst. tonų WHISKAS®, EXELCAT®, SHEBA® produkcijos gyvūnams augintiniams. „Mars Lietuva“ gamykla yra viena didžiausių šalies eksportuotojų – joje gaminami 400 rūšių ir porūšių produktai tiekiami į daugiau kaip 30 Europos šalių. Lietuvoje bendrovė organizuoja prekybą „Mars, Incorporated“ gaminamais saldainiais ir ledais MARS®, SNICKERS®, BOUNTY®, TWIX®, MILKY WAY®, M&M’S®, ryžiais ir padažais UNCLE BEN‘S®, gyvūnų augintinių priežiūrai skirtais PEDIGREE®, CHAPPI®, WHISKAS®, SHEBA®  ir NATUSAN® produktais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas

Gargžduose - vyrų tinklinio finalo ketverto turnyras

Šį savaitgalį , kovo 23-24 dienomis, Gargždų sporto centro salėje vyks „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalo ketverto turnyras. ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This