Traukiniais kviečia keliauti su daina

Transportas

Kokia muzika suskamba jūsų ausyse, tik pradėjus kelionę? Gal yra viena ar kelios dainos, be kurių neįsivaizduojate nė vienos išvykos?

Manto Bučnio nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ prieš kurį laiką pakvietė internautus pasidalinti, kokios muzikos jie klausosi keliaudami traukiniais. Iš šių rekomendacijų sukurtas specialus „Spotify“ grojaraštis. Grojaraštis pateikiamas šiame puslapyje, jame galima rekomenduoti ir savo mėgstamą kelionės dainą.

„Stengiamės keliautojus įtraukti į įvairias iniciatyvas. Vasarą vykdėme projektą „Pasiilgusiems kelionių“, jo metu rinkome akimirkas iš kelionių traukiniais po Lietuvą. Dažnas šią vasarą keitė atostogų planus, tad norėjome priminti, kiek akiai malonių kampelių yra mūsų šalyje. Na, o dabar nekantraujame išgirsti, kaip skamba Lietuva kelionėse, – kokios muzikos klauso keliaujantieji traukiniais, kokios dainos jiems labiausiai siejasi su išvykomis darbo, namų ar pajūrio link“, – pranešime žiniaskliadai pasakoja „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Muzika kelionės metu taip pat gali padėti susikaupti darbui ar kaip tik – atsipalaiduoti, skiriant laiko savo mintims.

„Rami, lėtesnė, harmoninga melodija nuteiks ramiau, nostalgiškiau. Jei daina bus su mums suprantamos kalbos žodžiais, jie suteiks papildomą poveikį: kai žodžiai sudėtingesni, ne tiesiog banaliai sudėto rimavimo, įsijungia mūsų kognityvinės funkcijos – papildomai aktyvuojasi smegenų sritys, atsakingos už suvokimą ir mąstymą“, – pasakoja psichologė Daiva Balčiūnienė.

Jos teigimu, norint kelionės metu susikaupti protiniam darbui, susikoncentruoti į konkrečias užduotis, verčiau rinktis muziką, kuri nereikalauja įsigilinimo, įsitraukimo – geriausia, kad tai būtų ne per garsus ramesnis muzikinis fonas.

„Visgi svarbu atsiminti vieną taisyklę – jei kelionė ilga, reikėtų padaryti vieną kitą pertraukėlę, kurios metu muzikos neklausytumėte. Taip foninė muzika nepradės varginti“, – pataria psichologė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Nuo birželio 2 d. vėl kursuos „Pajūrio ekspresas“

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ praneša, jog jau septintą sezoną vykdys jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl elektrifikacijos keisis traukinių tvarkaraščiai

Įsibėgėjant geležinkelio elektrifikacijos projektui, nuo pirmadienio, vasario 6 d., keisis dalies bendrovės „LTG Link“ traukinių tvarkaraštis maršrutuose Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Kaunas–Šiauliai, ...
2023-02-03
Skaityti daugiau

Transportas

Keisis dalies traukinių tvarkaraščiai

Dėl įsibėgėjančių elektrifikacijos darbų geležinkelio ruože Kaišiadorys–Radviliškis nuo vasario 6 d. iki gegužės bus reikšmingai ribojamas traukinių eismas. Kol vyks ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This